Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N15] Jak załozyc mieszek?

Gość adi715
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Myślałem, że to jest poważne forum ale widać, że pomyliłem się! Zadałem proste pytanie i liczyłem na prostą odpowiedź bez złośliwości. Problem, który opisałem jest prawdziwy ale widzę, że niektórzy nie rozumieją takich prostych spraw. Życzę tym wszystkim "fachowcom almerowcom" dobrej zabawy!

"GrzyBek80", czy mógłbyś mi podpowiedzieć, gdzie kupiłeś mieszek prezentowany na zdjęciu? Będę wdzięczny za odpowiedź!

To nie złośliwość tylko mały dowcip. Nie możliwym jest żeby guma mieszka utrurniała manewrowanie dźwignią - pręcej pęknie niż spowoduje to co opisałeś. Dostałej najprostrze rozwiazanie czyli olej. Jeżeli nie działo by się to w mrozy to problemem mógł by byc na przykład wybierak ale mieszek niegdy. Przykro mi ze ta odrobina czarnego humoru tak Cię poruszyła i przepraszam bardzo wiecej nie będę już dowcipkował... :P

a wygląda to tak :) Tylko góry nie ściskałem jeszcze tą opaska co tam jest wszyta bo jeszcze trochę będę ucinał dźwignie zmiany biegów, tak żeby mieszkiem ścisnąć duł gałki

Może nie wygląda idealnie, ale mi się nawet podoba, na pewno będzie wyglądać dużo lepiej jak z tą poprzednia co mi przysłali co zdjęcia są w poprzednich postach.

Tylko właśnie jak będziesz kupował tam gdzie jest, to może być to ryzyko ze za pierwszym razem przyślą Ci coś takiego jak mi, no ale pomyłki się zdarzają tym bardziej jak maja sporo zamówień.

Trzeba przyznac że wygląda nieźle, mam nadzieję że jak ogarniesz już całość to wrzucisz fotke zebyśmy mogli docenić w pełni efekty tego całego zamieszania.

Myślałem, że to jest poważne forum ale widać, że pomyliłem się! Zadałem proste pytanie i liczyłem na prostą odpowiedź bez złośliwości. Problem, który opisałem jest prawdziwy ale widzę, że niektórzy nie rozumieją takich prostych spraw. Życzę tym wszystkim "fachowcom almerowcom" dobrej zabawy!

"GrzyBek80", czy mógłbyś mi podpowiedzieć, gdzie kupiłeś mieszek prezentowany na zdjęciu? Będę wdzięczny za odpowiedź!

ehhh.

chyba już nigdy nie zażartuje na tym forum.

Przy 20 stopniowym mrozie, jak wsiądę rano do wozu to lewarek też ciężkawo chodzi na początku, ale to raczej nie ma nic wspólnego z mieszkiem, a z bebechami. Olej gęstnieje czy coś... nie jestem mechanikiem.

cz62 Możesz kupić tam gdzie ja, link do allegro podałem w pierwszym poście. Tamten mieszek zareklamowałem do nich i przysłali mi drugi lepszy i pasujący tylko mam mały problem z naciągnięciem go na ten plastik :) ale to zaraz sobie z nim poradzę :) hehe Załanczam zdjęcia, jak go założę to jak chcesz to mogę tez zrobić fotkę

Ja też zareklamowałem i podobno już mi wysłali drugi i czekam na niego. Jak przyjdzie to dam znać, ale wątpię żebym go od razu zakładał, bo nie mam ogrzewanego, ani innego garażu i nie chcę zamarznąć :)

No w końcu się wziąłem za to i zrobiłem i wyszło to tak

958c8b5536570f75med.jpg

caef257a3e220228med.jpg

b22401fabe2b4471med.jpg

Trochę mi się zeszło ze skróceniem drążka zmiany biegów bo nie chciałem za dużo naraz skrócić i w końcu wyszło ze ciołem go 3 razy :) hehe i w sumie około 6,5cm go skróciłem

a52976912b74b8f0med.jpg

6df2cf9dddfb0f35med.jpg

• 2 lata później...