Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

do przewozu psa i nie tylko - do samodzielnego wykonania

Gość Jan Pregler
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Jan Pregler

Witam wszystkich użytkowników :)

Jestem tutaj nowy. Mam nadzieję, że szybko się zadomowię :) Na dobry początek chciałbym się pochwalić czymś co zrobiłem sam. Nazwałem to boxem do przewozu psa (owczarek podhalański) na pace mojej Navary. Gdyby ktoś był zainteresowany czymś takim to proszę o kontakt, mogę wykonać jeszcze kilka sztuk takiego boxu.

Pozdrawiam

post-30371-1263233139,438_thumb.jpg

post-30371-1263233152,8148_thumb.jpg

post-30371-1263233166,9962_thumb.jpg

post-30371-1263233177,2993_thumb.jpg

Jedno pytanie, po co cała ta konstrukcja mając hardtop ?? nie spełnia to żadnej praktycznej funkcji nie wspominając o zagraconej pace a dla psa jest to wręcz niebezpieczne bo przy zakrętach pies lata na boki kalecząc się o te wszystkie ostre kanty.W tej skrzyni można by przewozić ewentualnie yorka,królika cze pudelka miniaturkę a nie psa o którym mówisz. No chyba że jest tak wyszkolony że nie będzie wstawał w czasie jazdy. Sam osobiście specjalnie kupiłem hardtopa bo czasami worze amstafa.Ale znalazł bym inne zastosowanie tego patentu, dorobić w skrzyni ze dwie podziałki i idealnie do marketu na zakupy, zawsze dostaje białej gorączki jak siatki sie porozpieprzają po pace i pod domem nurkuję na pakę. Trza było przynajmnie obić to jakąś wykładziną.

Jest to moje prywatne zdanie i proszę się nie obrażać.

W tym pudle pies ma ograniczony ruch, zaś na pustej pace obijałby się na boki i ślizgał po twardej wykładzinie paki. To nie jest wcale zły pomysł. Ponieważ całość jest z płyty wiórowej można to jeszcze obić np. gąbką i skajem.

Gość Jan Pregler

no tak dosyć oziębłe przywitanie no ale cóż :) zrobiłem to żeby właśnie jak wspomniał jeden z kolegów, pies nie gonił po podłodze i nie wpadał na ściany burty - jeden pies tak woli inny się jakoś przystosuje - kwestia gustu. To mi się generalnie bardzo przydaje i jestem z tego zadowolony.

Witam kolegę, też wożę psa na pace i faktycznie lata na zakrętach, mam przegrodę i pies skacze przez nią jak mu się podoba, idealnym byłoby go wiązać na szelkach w 4 strony świata :) Jak pies duży i nie łązikuje to uwali sięw takim kojcu i opierając się o ściany nie fruwa po pace. Popieram inicjatywę choć w moim przypadku pies miałby kolejne płotki do zabawy (ADHD) :)

Witaj Janku, dzięki za podzielenie się swoim patentem. Swego czasu też miałem różne pomysły zagospodarowania paki i poddane pod dyskusję jedne zostały ulepszone, z innych szybko zrezygnowałem (na szczęście).

W moim przypadku wożenie psa powoduje że jadę wolniej i wcale na zakrętach nie lata, a mając do dyspozycji całą pakę grzecznie sobie ogląda świat to z tej a to z innej strony (owczarek niemiecki). Natomiast w lato to nawet wożę go bez hardtopa i też grzecznie podziwia świat :) Oczywiście to tylko na krótkich wiejskich dystansach, inaczej by mu łeb urwało ;-)

W dniu 12.01.2010 o 13:12, tpirat napisał:

Witam kolegę, też wożę psa na pace i faktycznie lata na zakrętach, mam przegrodę i pies skacze przez nią jak mu się podoba, idealnym byłoby go wiązać na szelkach w 4 strony świata :) Jak pies duży i nie łązikuje to uwali sięw takim kojcu i opierając się o ściany nie fruwa po pace. Popieram inicjatywę choć w moim przypadku pies miałby kolejne płotki do zabawy (ADHD) :)

idealnym to byloby kupic Patha. ja m.in. ze wzgledu na psa kupilem to auto i pies ma miło jak przy kominku :lol:

W dniu 14.01.2010 o 16:55, tpirat napisał:

najlepiej jak się zrzyga :P mój potrafi przy długiej trasie

Są dwie rady,albo mu nie daj żreć przed wyjazdem,albo daj mu jakiś medykament od choroby lokomocyjnej ;)

Moja przez pierwszych parę przejażdżek robiła kupę na pace, więc było jeszcze ciekawiej :)

Co by nie pisać, Navara + karcher to idealna para do wożenia psiaków :D

Edytowane przez domadm