Gość rafitresna Opublikowano 12 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2010 Witam wszystkich. Ostatnio miałem Awarię miski olejowej W Primerce p11 1,6 16v Po prostu oryginalne są mało trwałe Powiem tak.... Koszt nowej czy używanej w sklepie prawie taki sam i na dodatek kosmiczny bagatela 280 i używana 240:D ale spoko znalazłem na alegro zamiennik za 80zł plus koszt przesyłki 14zł sprzedawca sprawdzony i wiary godny, bynajmniej ja jestem zadowolony więc polecam http://www.allegro.pl/item867937828_miska_olejowa_nissan_primera_almera_sunny_1_4_1_6.html tego sprzedawcę Co do montażu... bez większej wiedzy o mechanice można to samemu wymienic. Mogę udzielic wskazówek oczywiście to tylko moje wskazówki opierające się na moim doswiadczemiu:) Pozdrawiam Szczęsliwych posiadaczy Nissana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwasar Opublikowano 13 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2010 Ale do silnika 2.0 miska u niego z przesyłką wychodzi prawie 200zł... Ciekawe jak z trwałością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pisak112 Opublikowano 13 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2010 ja do p10 1.6 płaciłem 90 zł u siebie w mieście więc to chyba zadna wielka promocja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafitresna Opublikowano 13 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2010 No mnie w sklepach u mnie cena do 2,0 czy jeden 1,6 była taka jaką podałem wyżej. Nie wiem czym się różnią Co do trwałości to wyglądała na dośc solidną, a jak bedzie to sie okaże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pisak112 Opublikowano 13 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2010 No mnie w sklepach u mnie cena do 2,0 czy jeden 1,6 była taka jaką podałem wyżej. Nie wiem czym się różnią Co do trwałości to wyglądała na dośc solidną, a jak bedzie to sie okaże. zmień sklep , tak jest że próbóją ciągnąć u mnie jak szukałem michy zajechałem do jednego sklepu a pan się uśmiecha i mówi 360 chyba go porypało , po czym pojechałem do nastepnego sklepu i kupiłem za 90 taką samą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafitresna Opublikowano 14 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2010 Ja równie szukam W wielu miejscach, różnych rzeczy, z reguły staram się szukac rzeczy z sredniej klasy półki choc niektóre wole z wyższej, ale to już wszystko zależy do czego mają służyc. Co do sklepów to one zawsze będą droższe od sklepu w necie tak mi sie wydaje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pisak112 Opublikowano 14 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2010 Ja równie szukam W wielu miejscach, różnych rzeczy, z reguły staram się szukac rzeczy z sredniej klasy półki choc niektóre wole z wyższej, ale to już wszystko zależy do czego mają służyc. Co do sklepów to one zawsze będą droższe od sklepu w necie tak mi sie wydaje:) sklep internetowy nie ma opłat za lokal i wiele różnych żeczy dlatego też taniej chodz też nie zawsze pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fago Opublikowano 16 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2010 miska to jest wazna sprawa, przy tym zamrzniectym blocie sniegowym, to ona tez przyjmuje uderzenia sniegu, niech teraz bedzie ze slabego gucia zrobiona, to albo sie przerwie i ci olej wywali, albo Ci sie na srubach przestawi,a i tez moze byc podatniejsza i nie tak trwala jak oryginalna, ja na twoim miejscu szukalbym oryginalnej i uzywanej, bo to jednak wazna czesc nie wiem jak w 1,6 ale u mnie w dwulitrowej to miche mam z prawej strony , juz ja kiedys zostawilem na studzience, duzych uszkodzen nie miala , dziurka tez nie byla duza, mzoe by i ja pospawal, ale wolalem miec oryginal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafitresna Opublikowano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 Zgodzę sie że miska olejowa jet narażona na uszkodzenia mechaniczne i jej mocowanie, uszczelnienie jak i jej trwałośc powinny byc jak najwyższe, pytanie czy używka która jeździła kilka lat pod autem po lekkim picu będzie lepsza od zamiennika?? który jest z nowego materiału, drugi aspekt to taki że oryginalna używka jest troszkę tańsza od nowej oryginalnej!! to chore ale taki jest fakt. Ja napisze tak... zamiennik który założyłem na moje oko nie różnił się niczym od oryginału który wyjąłem, ani grubością blachy ani jej sposobem wykonania, natomiast różnił się diametralnie ceną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krzysztof1985 Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 witam poszukuje miski olejowej do nissana primery 1997 hatchback 2.0 td przeszukałem duzo hurtowni i nic a w serwisie to 600 zaspiewali może zna ktoś kogoś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2014 witam poszukuje miski olejowej do nissana primery 1997 hatchback 2.0 td przeszukałem duzo hurtowni i nic a w serwisie to 600 zaspiewali może zna ktoś kogoś? Trochę późno, ale może tutaj http://motoneo.pl/k-a-NISSAN-1997-PRIMERA-PRIMERA_Hatchback_P11-1827-Silnik-Miska_olejowa-i-j.html#cont Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi