Gość tomek8301 Opublikowano 21 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 Mam problem Nie działa mi spryskiwacz szyby tylnej ... Z przodu działa bez zarzutu... zastanawiam się czy jest gdzieś drugi zbiornik i czy jeżeli jest to zbiornik ten sam co z "przodu" to czy na tył jest osobny silniczek...? czy ktoś miał podobny problem...? prosze o pomoc. Pozdrawiam wszystkich na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość darkusa Opublikowano 27 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2009 Mi też nie działał, okazało się, że pękł przewód, więc warto sprawdzić. Mam problem Nie działa mi spryskiwacz szyby tylnej ... Z przodu działa bez zarzutu... zastanawiam się czy jest gdzieś drugi zbiornik i czy jeżeli jest to zbiornik ten sam co z "przodu" to czy na tył jest osobny silniczek...? czy ktoś miał podobny problem...? prosze o pomoc. Pozdrawiam wszystkich na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tolo74 Opublikowano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 Wężyk od spryskiwacza idzie po wewnetrznej stronie prawych drzwi (wystarczy ściagnac osłony plastikowe osłony na progach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość forest Opublikowano 13 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2010 Czy ktoś może mnie oświecić, czy nasze Tinki mają spryskiwacz tylnej szyby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czmiel_t Opublikowano 13 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2010 Oczywiscie, ze tak. Nad tylna szyba centralnie. Zawsze tam gdzie jest wycieraczka musi byc i spryskiwacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość żuczek Opublikowano 13 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2010 (edytowane) Nooo nie koniecznie "musi być", to juz zalezy czy go ktos niechcący nie "zmiótł" - ja już kilka razy przydzwoniłem w niego szczotką podczas czyszczenia tylnej szyby Edytowane 13 Stycznia 2010 przez roobalek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość forest Opublikowano 13 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2010 No ok, tyle to wiem. Chodzi o to, że nie wiem gdzie wlewa się płyn do tylnego spryskiwacza, czy jest on osobny od tego z przodu, czy to ten sam? Bo jeżeli ten sam, to mój tylni spryskiwacz nie działa, ale dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Haze Opublikowano 13 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2010 Pociągnięcie dźwigni do siebie uruchamia spryskiwacz i wycieraczki(przód),Popchnięcie dźwigni od siebie uruchamia pracę spryskiwacza i wycieraczki(tył).Zbiornik jest jeden,na przód i na tył,dlaczego nie działa,może po prostu zamarzło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herson Opublikowano 13 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2010 Zamarzło, albo masz pękniętą rurkę doprowadzającą płyn. Taka sytuacje miałem poprzedniej zimy, całe szczęście, że pęknięcie było w miejscu gdzie rurka wychodziła z profilu zamkniętego w karoserii, zaginała sie i wchodziła pod plastik w górnej części klapy. Wiedziałem, że pękła ponieważ, próbując ją uruchomic, po dłuższym czasie płyn wyciekał mi poprzez plastik na tylnią półkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość forest Opublikowano 14 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2010 Dzięki za pomoc. Moje zainteresowanie tylnym spryskiwaczem wynikło dopiero teraz, bo kupilismy honde civic i ona ma piekny rysuneczek na dzwigni wycieraczek pokazujący tylni spryskiwacz i że trzeba dzwignię popchnąć od siebie. A w Tince tego nie ma. Spryskiwacz oczywiscie działa bez zarzutu. Metodą prób i błędów powinnam była sama do tego dojść upsss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość żuczek Opublikowano 14 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2010 (edytowane) A w Tince tego nie ma. Spryskiwacz oczywiscie działa bez zarzutu. Metodą prób i błędów powinnam była sama do tego dojść upsss W Tino, czy może w nissanach tego nie ma, bo to "szatański spisek", znaczy się wolna wola...........producenta auta To dobrze że spryskiwacz działa i oby jak najdłużej działał bez zarzutu A zamiast "prób i błędów", zawsze można zajrzeć na forum, lub do instrukcji auta (tę - gdybyś nie posiadała - powinnaś znaleźć na stronie, kolegi Rob083 Edytowane 14 Stycznia 2010 przez roobalek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tolo74 Opublikowano 28 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2010 Spryskiwacz korzysta z jednego zmiorniczka plynu i wezykiem biegnie wzdluz progów a nastepnei za tapicerka w bagazniku do góry (wiem bo widzialem to podczas konserwacji auta). Wazne ze jest i dziala bo tylna szyba szybko sie brudzi i wymaga czyszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Haze Opublikowano 28 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2010 Dzięki za pomoc. Moje zainteresowanie tylnym spryskiwaczem wynikło dopiero teraz, bo kupilismy honde civic i ona ma piekny rysuneczek na dzwigni wycieraczek pokazujący tylni spryskiwacz i że trzeba dzwignię popchnąć od siebie. A w Tince tego nie ma. Spryskiwacz oczywiscie działa bez zarzutu. Metodą prób i błędów powinnam była sama do tego dojść upsss W mojej Tince są rysuneczki pokazujące przedni i tylny spryskiwacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi