Gość Popcorn Opublikowano 14 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2010 Witam wszystkich bardzo serdecznie. Zacząłem się ostatnio zastanawiac czy istnieje możliwośc wymiany dysz przedniego spryskiwacza na takie które psikały by mgiełką a nie tak jak te seryjne w naszych almerkach. Czy ktoś może spotkał się już z czymś takim albo moze czy wie ktos z was drodzy forumowicze gdzie cos takiego kupic albo od jakiego innego samochodu by pasowalo??? Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek Opublikowano 14 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2010 tez kiedyś nad tym się zastanawiałem, bo taka mgła jak mają np VW jest lepsza niż ta nasza nissanowska stróżka płynu Ale nie wiem czy będą pasowały otworem w masce. trzeba by to zbadać, bo jesli tak to chyba sprawa prosta, bo to potem już tylko kwestia wpięcia rurki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mlody666 Opublikowano 15 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2010 Ktoś kiedyś (nie wiem maniek czy nie byłeś to przypadkiem TY) wkleił link do aukcji allegro z takimi spryskiwaczami w wersii "uniwersal". Polegało to mniej więcej na tym że plastik osłaniający dyszę był tak duży że zasłonił by każdy otwór czy a Almerze czy w Roburze Ale za to wygladało to tragicznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Popcorn Opublikowano 15 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2010 (edytowane) No myśle że trzeba bedzie obadac temat bo widze że checi by byly tylko gozej z wykonaniem. Poniekad wiem ze np. do rovera75 pasuja od citroena C3 wiec mysle ze do naszych autek tez cos dopasujemy. Trzeba jednak poczekac do konca mrozów bo w takich temp. to ciezko chyba bedzie A moze ktos akurat calkiem przypadkiem ma foto otworu na dysze, a jak by byly jeszcze wymiary to juz calkiem spoko by było Pozdrawiam Edytowane 15 Stycznia 2010 przez Popcorn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mlody666 Opublikowano 15 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2010 A może od P10 pasują bo znalazłem takie COŚ i takie COŚ i jeszcze takie Coś I jeszcze pare ale nie chciało mi się wklejać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Popcorn Opublikowano 15 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2010 (edytowane) No ja slyszalem ze oryginalne w citroenie sa nawet taniej ale dzisiaj bede sie to staral zweryfikowac i moze kupie to dam znac czy da rade wymienic Zweryfikowane w citroenie w Poznaniu w serwisie do C3 ( bo te sa na aukcjach) kosztują 15,80 zł za sztuke Dzisiaj pewnie jade kupic i moze troszke pogrzebie Edytowane 15 Stycznia 2010 przez Popcorn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek Opublikowano 16 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2010 (edytowane) Mlody666 to napewno nie ja, jestem estetą jeśli chodzi o modyfikację produktów Made in Japan Natomiast całkiem prawdopodobne, ze ten temat poruszałem, będąc zainspirowany tryskającą mgiełką płynu na przednią szybę w Passacie. Chciałem kiedyś to zrealizować, ale nie byłem pewien tych otworów w masce, no i nie wiem czy nie ma tam innego ciśnienia w pompce, bo może się okazać , że z mgiełki nici... Edytowane 16 Stycznia 2010 przez maniek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tursky Opublikowano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 Ja do almerki kupilem od Daewoo Lanos, dziure zaslonilo tyle ze nie zatrzaskiwal sie w masce, to przykleilem na klekacym silikonie zeby mozna bylo kiedy odedrzec. Potem znow je zapchalo to kupielm uniwersalne w sklepie moto..17 zl za sztuke z regulowanymi dyszami GORA-DOL, PRAWO-LEWO. Od teraz jest spokoj, sika jak talala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Popcorn Opublikowano 18 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2010 Tak więc temat został obadany Zapraszam udac sie do salonu Citroena i za ok 15 zł/szt kupic dysze spryskiwaczy do Citroena C3. Po demontazu oryginalnych i zamontowaniu tych zastepczych te nowe delikatnie sie ruszaja przy malej ingerencji z zewnatrz ale podejzewam ze kapka sylikonu i bedzie po sprawie. A co do mgielki ??? Powiem krotko nawet zawstydza TURBODYMOMENA. jednym słowem polecam, a efekt przewspaniały Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vulture30 Opublikowano 20 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 Możesz pokazac jak to wygląda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Popcorn Opublikowano 21 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2010 Znaczy się zamontowane czy wygląd dyszy od spryskiwacza ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek Opublikowano 21 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2010 Zrób wszystko, przyda się Ja natomiast obadam dysze z VW jak się ociepli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spens1988 Opublikowano 22 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2010 (edytowane) Dobry temat - wrzucajcie fotki i też się biorę za wymianę (jak tylko odmarznie mi klapa od silnika ) Btw na czym polega wymiana? Trzeba od środka ściągać tą osłonkę wygłuszającą, czy da się je jakoś wyciągnąć w podobny sposób jak np kierunkowskazy boczne od zewnątrz? Btw2 zobaczcie sobie, jakie spryski ma Insignia Edytowane 22 Stycznia 2010 przez spens1988 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tagemi Opublikowano 23 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2010 ja dopasowałem od volvo v70, działa rewelacyjnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasio_ciaputek Opublikowano 25 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2010 (edytowane) Do mojej N16-tki też by się przydało zmienić, bo tryskają strumieniem i kiepsko rozpyla. Czy mógłby ktoś wrzucić w miarę ostrą i dokładną fotkę spryskiwaczy w N15, co bym mógł podpatrzeć, czy w N16 są takie same? Choć z drugiej strony samo zdjęcie niewiele da, bo istotny jest sposób montażu a nie wygląd samego elementu, znalazłem coś na Allegro, ale pasują tylko do Primery i Patrola. Edytowane 25 Stycznia 2010 przez jasio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CronZero Opublikowano 5 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 Też się przymierzam do wymiany dysz bo tylko od kierowcy mi pryska a od pasażera wszystko idzie na maskę. Czyściłem odkamieniałem i nic. Sprawdzał ktoś jak się te dysze od citroena C3 sprawują przy 100km/h ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Popcorn Opublikowano 5 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 no ja jechalem narazie max 90/100 km/h i smigalo jak ta lala (nie bylo na samym srodeczku ale nad wycieraczke wiec zbierały elegancko)naprawde polecam a co do montazu to wyciagasz stare i wkladasz nowe. te nowe nie trzymaja sie tak dobrze jak oryginaly ale kapka sylikonu i bedzie SI. Tyle ze to jak sie ociepli no chyba ze ktos ma garaz. Ja jezdze narazie bez silikonu i trzymaja sie bez problemowo. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CronZero Opublikowano 5 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 No to super. Muszę jeszcze poszukać gdzie je kupić, bo na alledrogo coś nie widać ( albo źle szukam). Chyba trzeba skoczyć do serwisu citroena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pgaz Opublikowano 5 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 Jak ładnie widać i w klubie Suzuki psują japońską markę http://moteo.pl/forum/Poprawienie-dyszy-spryskiwaczy-191 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
profil22 Opublikowano 6 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2010 Jak ładnie widać i w klubie Suzuki psują japońską markę http://moteo.pl/forum/Poprawienie-dyszy-spryskiwaczy-191 jak bedzie troch cieplej to chyba też sobie zamontuje. A myslal ktos o podgrzewaniu plynu ? w mercedesach to jest i dziala super tylko nie wiem jak zrobic cos w rodzaju termostatu zeby nie zagotowac plynu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcome Opublikowano 7 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2010 Ktoś może w n16 to zrobił, czy pasowało?? jak tak to chyba to wykonam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość amdek Opublikowano 8 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2010 (edytowane) Też się przymierzam do wymiany dysz bo tylko od kierowcy mi pryska a od pasażera wszystko idzie na maskę. Czyściłem odkamieniałem i nic. Sprawdzał ktoś jak się te dysze od citroena C3 sprawują przy 100km/h ? Dziś dzwoniłem do ASO Citroena w Lublinie i mogą mieć na jutro po 20 zł za sztukę. Pytanie tylko brzmi czy na 100% będą pasować do N15, i niczego nie trzeba przerabiać. Niech któryś z kolegów którzy już to zrobili opiszą to (plus ewentualne fotki) żeby inni mogli podążyć tym przetartym szlakiem Taki Step by step z fotorelacją można by wrzucić do "Zrób to sam" Edytowane 8 Lutego 2010 przez amdek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avr Opublikowano 8 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2010 Ja w N15 założyłem spryskiwacze od C3 kupione w serwisie Citroena w Warszawie na al.Krakowskiej 14zł/szt. Pod spryskiwacz wyciąłem podkładkę gumową i zeszlifowałem na szlifierce taśmowej, tak, aby uzyskać skos (od strony szyby 2mm od przodu około 1mm), to spowodowało, że na postoju spryskiwacze dobrze spryskują szybę i częściowo tam gdzie nie sięgają wycieraczki, a przy 100km/h pryskają troszeczkę poniżej połowy szyby. W tej chwili płyn jest gęsty(-8), zobaczymy może jak będzie gorąco będzie potrzebna mała modyfikacja. Na jakimś forum (nie pamiętam) znalazłem informacje jak zamontować spryskiwacze. Spryskiwacz delikatnie ociosałem nożykiem(miejsce które utrzymuje go w masce) i wziąłem narzynkę nr 8 - nagwintowałem trzpień(oczywiście miejsce mocowania wężyka pozostaje nienaruszone) trzeba to robić bardzo delikatnie, aby nie uszkodzić spryskiwacza. Od strony silnika podłożyłem podkładkę gumową i przykręciłem(nie za mocno)używając samej nasadki klucza nasadowego. Wężyki zostawiamy oryginalne - pasują. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CronZero Opublikowano 9 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2010 Próbował ktoś zakładać te z allegro: http://www.allegro.pl/item912540078_honda_renault_peugeot_dysze_spryskiwacze_mglowe.html Wyglądają jakby mogły pasować do N15 no i według sprzedającego pasują do C3 i P10. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek Opublikowano 21 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 Witam Trochę odświeżę temat. Zamontował jeszcze ktoś inne spryskiwacze o szerokim kącie strumienia ? Konkretniej to chodzi mi o to czy znalazł ktoś takie na zasadzie plug&play czyli wyrzucam stare i wkładam nowe bez przeróbek itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi