Gość dariush Opublikowano 15 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2010 Witam. Szukałem i szukałem, ale nie znalazłem wątku na temat szyb. Otóż problem polega na tym, że obie szyby w moim n14 3 hb są luźne, przez co ciężko się zamykają (kantują się) dodatkowo brzęczą na nierównościach ;/ Jeszcze jakby tego było mało to przy myciu karcherem gdzieś przy lusterku od kierowcy woda dostaje się do środka, a powyżej 80km/h szumi :/ Miał ktoś podobny problem? Proszę o pomoc bo te szyby mnie trochę irytują. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciekjar Opublikowano 15 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2010 Powiem tyle, że mam to samo, jeszcze nic z tym nie robiłem, mam wrażenie, że to może być pęknięte mocowanie do prowadnicy, albo prowadnice poluzowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wilku900 Opublikowano 15 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2010 ja mam podobnie, tylko ze od strony kierowcy ale mialem rozebrane drzwi jak robilem centralny i jakos specjalnie nie moglem nic wykombinowac co z tym zrobic moze ktos zna jakis patent na to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rudy89 Opublikowano 15 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2010 ja mam podobnie, tylko ze od strony kierowcy ale mialem rozebrane drzwi jak robilem centralny i jakos specjalnie nie moglem nic wykombinowac co z tym zrobic moze ktos zna jakis patent na to? Zamknąć szyby Mam to samo. Zamknąć szyby i korzystać z nawiewu by nie zaparowały. Chyba że macie tak, że na zamkniętych wam brzęczą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość el ronin00 Opublikowano 15 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2010 Ja włożyłem miedzy szybę a prowadnice odpowiedniej grubości wąski pasek blachy (nie pamiętam czy po obu stronach czy tylko po jednej),zablokowałem by sie nie zsuwał podczas opuszczanie /podnoszenia szyby,trochę nasmarowałem smarem by nie stawiała oporu i jest git -szybka sie nie klinuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dariush Opublikowano 19 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2010 Teraz mi to jakoś bardzo nie przeszkadza, ale wiosną juz zacznie się otwierać szyby, a dźwięki jak w ikarusie raczej są mało atrakcyjne. Też zastanawiałem się nad jakąś blaszką, ale to już wiosną przy montażu centralnego i wygłuszaniu drzwi Myślałem że może ktoś opatentował jakiś sprawdzony sposób. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rudy89 Opublikowano 19 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2010 Ja mam wyczyszczony nawiew i założoną rajstopę na wlot powietrza i ustawiam w lato na "mordkę" i przy dużej prędkości jest super. A w mieście fakt przeszkadza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość momopole Opublikowano 19 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2010 miałem podobnie :/ i u mnie to była urwana (jeśli tak mogę nazwać, po prostu była luźna) prowadnica, dodam że z obu stron, więc to chyba standard w "słoneczkach" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.