1paul11 Opublikowano 15 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2010 Witam, podczas zimnych dni jak zapalam auto, gdy dodam gazu zapala sie kontrolka silnika i czasami gaśnie a czasami nie , podczas jazdy jest tak samo. Jak wcisnę sprzęgło a obroty nie dążą ześć to sie zapali. Czasami muszę zgasić silnik aby kontrolka zgasła. Taki problem nie pojawia sie jak jest na dworze ok 0 st a tylko gdy jest poniżej ok -10 st .Gdy jest silnik rozgrzany problem sie nie pojawia. W czym może być problem ?. Drugi problem jest taki że nie zapala mi się kontrolka wody w filtrze paliwa, a z tego co wiem diesle mają taka kontrolkę. W którym miejscu ona sie znajduje na desce ?(przy jakiej innej kontrolce ?) Proszę o pomoc i z góry dzięki za podpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rudy89 Opublikowano 15 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2010 Witam, podczas zimnych dni jak zapalam auto, gdy dodam gazu zapala sie kontrolka silnika i czasami gaśnie a czasami nie , podczas jazdy jest tak samo. Jak wcisnę sprzęgło a obroty nie dążą ześć to sie zapali. Czasami muszę zgasić silnik aby kontrolka zgasła. Taki problem nie pojawia sie jak jest na dworze ok 0 st a tylko gdy jest poniżej ok -10 st .Gdy jest silnik rozgrzany problem sie nie pojawia. W czym może być problem ?. Drugi problem jest taki że nie zapala mi się kontrolka wody w filtrze paliwa, a z tego co wiem diesle mają taka kontrolkę. W którym miejscu ona sie znajduje na desce ?(przy jakiej innej kontrolce ?) Proszę o pomoc i z góry dzięki za podpowiedzi. Info o wodzie w CD20E (Almera N15 i Sunny Y10) jest właśnie w CHECKU (kontrolce silnika) - źródło: Betriebsanleitung W twojej furze jest gniazdo OBD, więc warto byłoby podpiąć pod kompa. Kody są podobno takie same jak w 2.0TD. Napisał mi chyba o tym And_Pec. Napisz koniecznie jak rozkminisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1paul11 Opublikowano 17 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 Dzieki za podpowiedz. Powiec prosze jakim programem mogę oczytac kody. Czy to robić mostkiem? Od nie dawna jestem posiadaczem nissana i nie jestem za bardzo w temacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rudy89 Opublikowano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 Ja też tego nigdy nie robiłem. Gniazdo OBD jest pod klapka po lewej stronie kierownicy przy bezpiecznikach. Najlepiej pojechać na kompa do jakiegoś warsztatu gdzie nie zdzierają 70zł za samo podłączenie(Mission impossible). Możesz też zagadać w jakimś innym temacie albo na priva z kimś kto wywoływał kody błyskowe i dopytać się co masz zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1paul11 Opublikowano 21 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2010 Wyszedł mi błąd 43 co to znaczy dla tego silnika ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.