Gość Borys_ Opublikowano 16 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2010 Witam, Wystąpił u mnie brak prawego światła mijania. Co zostało sprawdzone: - żarówka - OK - bezpiecznik - OK ( dodatkowo miernikiem stwierdziłem brak napięcia po włączeniu świateł) - przełącznik - OK (rozkręcony, przeczyszczony i na wyjściowym gnieździe jest to co powinno - sprawdzone miernikiem) Proszę o pomoc, co jeszcze może być nie tak. Jest gdzieś może jakiś przekaźnik odpowiedzialny za te światło lub jakiś inny bezpiecznik? Pozdrawiam, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anszach Opublikowano 16 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2010 na 99 % przełoncznik swiateł na forum jest sporona ten temat ja mialem podobnmy problem (polaczyłem lewa lampe z prawa i tak jest ok 8 miesiecy ) bezpieczniki od lamp sa kolo akumulatora troche trzeba poszukac . pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Borys_ Opublikowano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 no właśnie też tak myślałem ,więc rozkręciłem przełącznik i miernikiem posprawdzałem, czy oba światła są załączane po przełączeniu przełącznika. I są. Czyli problem nie tkwi tutaj. bezpieczniki sprawdzałem i są ok. Czy ktoś wie, czy coś jeszcze zabezpiecza/załącza to światło? Czy jest użyty jakiś przekaźnik? Koło wlewu płynu do szyb jest puszka z przekaźnikami, ale jest nieopisana - ktoś może pomóc? Pozdrawiam, Hej, pomoże ktoś w kwestii przekaźników? Pozdrawiam, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaxdamian Opublikowano 15 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2010 tak jak mówisz po lewej stronie są przekaźniki od świateł. Po prawej przy akumulatorze są bezpeiczniki. Przełącznik pod kierownicą jest wysokoprądowy ale jeżeli działa to zobacz przekaźnik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krol55 Opublikowano 15 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2010 Witam,miałem podobny problem przy p-10 i okazało się że felerny był przełącznik pod kierownicą,naprawiłem to sam.Lutownica poszła w ruch i po bólu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
creativesb Opublikowano 20 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2010 Witam Ja mam trochę inny problem ze światłami mijania, najpierw te od kierowcy przestawało świecić, ale jak rzuci się maskę wiadomo tak jak się zamyka, to się zapalało, ostatnie 4 dni nie jeździłem tylko siedziałem pod maską, dziś zapaliłem światła jakby nigdy nic a wszyscy mi mrugają... patrze a tu tylko postojowe świecą, tradycyjnie już trzaskam maską, i się zapaliły oba, ale teraz zgasło całkowicie prawe, a pali się tylko lewe, i niedawno jadę sobie ciemno, a tu zgasło jedyne światło...tragedia, rzucam maską stukam w przekaźniki dociskam bezpieczniki, kiwam kostkami...i nic.., po paru trzaśnięciach maską się zapaliło lewe...co to może być przekaźnik jakiś czy coś...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro29 Opublikowano 20 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2010 Witam Zobacz tutaj http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/41167-p10w10-wiata-krotkiepomocy/page__p__500556__fromsearch__1entry500556 Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.