Gość fialek1987 Opublikowano 16 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2010 to zaczelo mnie irytowac wlasnie wrocilem od pojazdu ktory niestety nie ruszyl... 2 raz tej zimy... rozrusznik w ogole sie nie kreci albo ze dwa razy pozdycha... zeszlej zimy jak byly mrozy przez 3 dni -20'C, auto mialem zamarzniete rowniez w srodku, ale samochod zapalil bez wiekszego problemu... a dzis auto stalo tylko przez noc gdzie nie bylo mniej niz -15'C i sory... sie nie zrozumielismy... ja chcialem zeby odpalil a on byl przeciwnego zdania... przed zima wymienilem: -olej na mobil1 -filtr paliwa -paski w chlodnicy mam plyn na mniej nic -30'C potrzebuje pomocy bo to juz nie jest fajne... zwlaszcza ze i tak codziennie chodze go odpalac :/ cos nie gra i wytlumaczenie "bo jest zimno, poczekaj do wiosny" bedzie bardzo dalekie nawet od dobrej rady... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 16 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2010 to zaczelo mnie irytowac wlasnie wrocilem od pojazdu ktory niestety nie ruszyl... 2 raz tej zimy... rozrusznik w ogole sie nie kreci albo ze dwa razy pozdycha... zeszlej zimy jak byly mrozy przez 3 dni -20'C, auto mialem zamarzniete rowniez w srodku, ale samochod zapalil bez wiekszego problemu... a dzis auto stalo tylko przez noc gdzie nie bylo mniej niz -15'C i sory... sie nie zrozumielismy... ja chcialem zeby odpalil a on byl przeciwnego zdania... przed zima wymienilem: -olej na mobil1 -filtr paliwa -paski w chlodnicy mam plyn na mniej nic -30'C potrzebuje pomocy bo to juz nie jest fajne... zwlaszcza ze i tak codziennie chodze go odpalac :/ cos nie gra i wytlumaczenie "bo jest zimno, poczekaj do wiosny" bedzie bardzo dalekie nawet od dobrej rady... z opisu to ci poprostu akumulator padł,a dlaczego to już zależy.n.p.ze starości,brak ładowania(krotkie odcinki jazdy),alternator,regulator napięcia,zasyfione styki i.t.d. ja kiedyś miałem necodzienny przypadek-zamarzł mi bendix i za cholerę nie kręcił,ale to był fiat wymontuj naładuj,przeczyść styki,powleczwazeliną tech. lub miedzią w spreju i powinien palić,a jak nie to szukaj przyczyny(niekręci- rozrusznik.zły prąd ładowania-regulator,alternator itd) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mlody666 Opublikowano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 Sprawdź ładowanie jak jest ok to wymieniaj akumulator i tyle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rudy89 Opublikowano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 Ale kręci i nie zaskakuje, nie kręci, czy słabo kręci? Może świece albo przekaźnik? U mnie w Sunnym (silnik CD20E) o ile na zewnątrz nie jest głośno słychać pyknięcie przekaźnika przy jego włączeniu i wyłączeniu(po ok.20 sekundach). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fialek1987 Opublikowano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 odpowiem wam dokladniej jutro bo dzis akus jest pod prostownikiem jak dzis wlozylem akus to zapalil od dotkniecia... moze trzeba go bylo wczesniej podladowac... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.