Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N14] Nissan Sunny 93r

Gość Palladino19
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Palladino19

Witam. Mam takie małe pytanie bo bardzo mnie to ciekawi. Mam nissana sunny n14, w dowodzie ma wbity 1993 rok produkcji. Podobno 93r juz szły na wtrysku. A mój sunny ma wszystko jak ten model 93 nawet gril zamiast plastra miodu są paski i w dowodzie stoi 93 ale jest na gaźniku :) czy to możliwe? jest ten elektronicznie sterowany gaźnik. I ciekawe to jest czy w 93r schodzily jeszcze wersje z gaźnikiem czy nie. Silnik 1.4 :).

Edytowane przez Palladino19

najlepiej sobie sprawdź po numerze VIN i wtedy się dowiesz jaki masz dokładnbie rok produkcji a nie pierwszej rejestracji. poza tym mój też jest 1.4 wyprodukowany 11.92 i mam na pełnym wtrysku!!

Gość Palladino19

No mogłoby tak być ale jednak nie :) jest od zaufanego przyjaciela kupiony który byl jego drugim wlascicielem :) nigdy nie byl w nim zmieniany silnik :) jednym słwoem wersja 93 z gaźnikiem :)

No a może do połowy roku robili na gaźniku?, a poza tym w Niemcowni do Fahrzeugscheinu wbijają 1-szą rejestrację.Jak szukałem Sunnego w necie to chyba sporo było z 1993 r na gaźniku. Wersję sprzed i po lifta chyba najlepiej poznać po kierownicy. No i czytałem gdzieś, że po lifcie wszystkie miały wspomaganie a wcześniej różnie.

Zapodaj VIN to ja Ci sprawdzę jaki silnik miałeś oryginalnie albo sam sprawdź na japancars.ru./cat/nissan jak będzie w wykazie części gaźnik to gaźnik jak wtrysk to wtrysk i proste!

Gość Palladino19

VIN: JN1FCAN14U01-05531

Модель: FAVALDFN14SFA-AA-H

Название: SUNNY

Серия модели: N14

Дата выпуска: 12.1992

BODY: 5 DOOR HATCH BACK

ENGINE: GA14DS TYPE ENGINE

AREA: EUR.B 2 WHEEL DRIVE

GRADE: LX

TRANS: MANUAL TRANSMISSION

Код региона: EL1

Внешний цвет: AJ4

Внутренний цвет: G

Wyszło takie cos ale jednak wszystko ma po liftingu tak jak ten z 93 roku i napewno nic nie bylo przerabiane hehe taka wersja z gaźnikiem jeszcze ale po lifcie :) a z tego idzie sie dowiedziec czy ma to wspomaganie czy nie?

Edytowane przez Palladino19