Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Swap silnika 2.0D na ?

Gość redin

Rekomendowane odpowiedzi

Mój silniczek w sunnym niestety nie jest w zadobrym stanie wiec napewno za jakis czas bedzie wymieniany i teraz pytanie, są jakies silniki diesla pasujące do sunnego bez jakichs wiekszych problemów ? z primery albo z czegos innego, oczywiscie z wiekszą mocą, jak nic nie znajde to zmienie na taki sam tyle że w lepszym stanie ;)

teraz tak patrze na silniki od primerki i czy to przypadkiem nie to samo co w sunnym? http://www.allegro.pl/item881868094_primera_p10_2_0d_silnik.html

Mój silniczek w sunnym niestety nie jest w zadobrym stanie wiec napewno za jakis czas bedzie wymieniany i teraz pytanie, są jakies silniki diesla pasujące do sunnego bez jakichs wiekszych problemów ? z primery albo z czegos innego, oczywiscie z wiekszą mocą, jak nic nie znajde to zmienie na taki sam tyle że w lepszym stanie ;)

teraz tak patrze na silniki od primerki i czy to przypadkiem nie to samo co w sunnym? http://www.allegro.pl/item881868094_primera_p10_2_0d_silnik.html

w primerze p10 i almerze n15 to sa te same silniki co w sunnym maja 75km tylko ten z almery n15 ma elektronicznie sterowana pompe wtryskowa(to takie unowoczesnienie w porownaniu do sunny) i w zwiazku z tym pedal gazu na potencjometrze nie na lince tym sie rozni od sunnego

w p11 to juz jest turbodiesel 90km i w zwiazku z tym to juz troche inna bajka

najprosciej wrzucic Ci bedzie od sunnego albo od primery p10 bo to jest to samo tylko ze primera angol nie japoniec:)

• 2 miesiące temu...

A nie lepiej zostac przy tym co sprawdzone i wyprubowane ???

...tylko w lepszym stanie ???? przeciez jednostka CD20

to jeden z najlepszych wolnossących diesli jaki znam !!!

• 1 miesiąc temu...

Z tym, że Primera to Angol, to się nie zgodzę :P Moja W10 jest z Japonii - 1993 rok, silnik CD20 z EGR - wersja na rynek północno-europejski.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...