Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N15] tylnej klapy nie można zamknąć

Gość kazoom

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Wszystkich

Mam taki oto problem ze nie moge zamknac tylnej klapy.

Problem zaczął się pojawiać od miesiąca ale udało mi sie wtedy mocno walnąć i sie domknęła klapa.

Niestety ostatnio nie udało mi sie domknąć i zostawiłem a niech będzie przecież nikt nie wie.

I okazało sie o czym niestety nie wiedziałem ze jak sie nie domknie do konca klapy to światełko sie świeci w bagażniku.

Dzisiaj akumulator padl, trochę sie zastanawiałem w czemu ale chyba właśnie przez ta lampkę (świeciła cały czas a ja ostatnio malo jeżdżę).

Macie może pomysł co można zrobić z zamkiem a moze póki jest zima wystarczy wykręcić żarówkę? Nie orientuje sie do końca ale możne narazie samo wykręcenie żarówki wystarczy a może prąd będzie dalej uciekał z aku?(sorki za lamerskie pytanie :))

Aha z kluczyka nie udało mi sie zamknąć mimo ze trochę sie kreci ale tylko w jedna stronę.

Z góry dzięki za odpowiedz.

Pozdrawiam

w ogóle nawet zatrzasnąć sie nie (mam centralny zamek)

Zmarzły ci odbojniki i zamek nie łapie wystarczy poluzować, śruby w dolnym zamku i przesunąć go do góry po prostu podnieść go troszeczke do góry i bedzie wszystko ok

... i troszkę przesmarować zamek. :)

dzięki za rade :) udało mi się zamknąć ale miałem więcej z tym zachodu niż z opisu wynikało tzn dawałem do góry na początku a nie do góry tej co miała być. Pomyślałem potem i zaznajomiłem sie z zamkiem dokładnie jak się zamyka i już wiedziałem o jaka gore wam chodziło :)

pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...