Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

JAKA INSTALACJA DO NISSANA PRIMERY P12 1.8 2002r.

Gość mariomario

Rekomendowane odpowiedzi

Gość mariomario

WITAM WSZYSTKICH.

POMÓŻCIE PROSZĘ JAKA INSTALACJĘ ZAŁOŻYĆ DO NISSANA PRIMERY P12 1.8 2002r Z PRZEBIEGIEM 150000.

W BYDGOSZCZY PROPONUJĄ MI BRC SEQUENT24 WRAZ Z LUBRYFIKACJA KOSZT 3100zł.

W TORUNIU PREFERUJĄ ELPIGAZ BEZ LUBRYFIKACJI KOSZT 2400zł.

CZY DO NISSANA POTRZBNA JEST LUBRYFIKACJA?

JAKA INSTALACJĘ POLECACIE?

POMÓŻCIE PROSZĘ

pozdrawiam MARIO

Poczytaj tutaj: www.lpg-forum.pl

po zalogowaniu możesz nawet zapytać i znaleźć gazownika co ci zrobi instalację jak trzeba. Lubryfikacja? No cóż na pewno nie szkodzi.

Lubryfikacji Ci nie trzeba, BRC nawet nie zaleca do nissanów tego. A wg. mnie i kilku gazowników to placebo i niepotrzebnie wywalone pieniądze. Ja mam w swoim 1.8 BRC sq24 na razie bez problemów, choć na razie przez te mrozy spalanie trochę urosło ;)

Chyba, że dobrego fachowca od STAGa znajdziesz to też dobra instalacja, choć zależy jak poszczególne elementy (jakich firm są)

Ja jak zakładałem instalke do swojego nismo przeczytałem forum wzdłuż i wszerz, obdzwoniłem warsztaty które zakładają nawet na drugim końcu polski i ile głow tyle myśli. Powiem tak lubryfikacja może byc i nie musi ?! Mówią ze to jedna wielka ściema ale... zawsze jest wtym troch prawdy. ja do swojego nie założyłem. Mam instalke BRC przejechane ok 6kkm i jestem bardzo zadowolony. Jedyny problem to ze czasami śmierdzi gazem ale pojechać do gazownika i dokręci śrubkę i jest ok.

Jak masz zakładać STAGA to STAG4. Chwalą i gdyby zakładali u mnie w regionie wówczas jak ja zakładałem to bym ja wybrał nie ujmując nic BRC.

Tak Stag to dobra instalacja jeśli chodzi o sterownik. Ważny jest dobór komponentów. Dla ciebie to np taki zestaw:

1. Reduktor Zavoli Zeta S

2. Wtryskiwacze Magic Jet pojedyncze, jak chcesz mieć lepiej to Matrix HD344

3. Sterownik Stag 4 albo wyżej.

4. Flitr Czaja FL02 (puszkowy)

będzie dziłać

Gość mariomario

Dzięki wszystkim za odpowiedź

mi proponuja BRS SQ 24

reduktor chyba jakis 1200 wtryski pomarańczowe wiecej nie wiem dowiem się w poniedziałek.

Założyć mam zamiar w środę właśnie BRC w bydgoszczy

z lubryfikatorem za 2950.00

bez 2800.00

dzieki i pozdrawiam

• 3 miesiące temu...

Odgrzeję dla potomnych ;)

Ja założyłem Stag 300 Plus + wtryski Magic Jet + reduktor Vito + butelka Stako (55L). Na razie jestem bardzo zadowolony, brak spadku mocy i średnie spalanie 11L (miasto/trasa + AC + felgi '17).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...