Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P12]komunikat na pulpicie

Gość elvis586

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Panowie mam taki "problem" ponieważ na wyświetlaczu po uruchomieniu silnika pojawia mi sie komunikat:"you have reached the preset mileage", moje pytanie brzmi: co to oznacza i jak sobie z tym poradzić? można samemu zlikwidować ten komunikat?

Chodzi o raimainder czyli samochód domaga się przeglądu a conajmniej wymiany oleju.

Na forum jest opisane jak to skasować trzeba tylko poszukać.

WItam

Jest to komunikat informacyjny o ustawionym przebiegu do kolejnego przeglądu, można to wyłączyć wchodząc w info- maintenance information, koło wskaźników suwakowych masz funkcję reminder klikasz pokolei w każdym sprawdzając czy masz odznaczone remainder information display. Jeśli wyświetla się ten komunikat to na górze nad nim powinno się pokazywać który z trzech jest zaznaczony, ułatwia szukanie.

Pozdrawiam

ja tez mam taki klopot ustawiam w reminderze np za ile tys km ma mi sie wyswietlic info niestety na slupkach z km pasek niebieski sie wogole nie rusza .....

Gość doktorkidler

Zeby skasowac ten komunikat trzeba wejsc w tryb diagnostyczny:

1.przekrecic raz kluczyk w stacyjce tak zeby nie swieciły sie kontrolki

2.przycisną INFO jednoczesnie krecac potencjometrem do zwiekszania głośnosci w kierunku zgodnym ze wskazówkami zegarka

3.wybrac CONFIRMATION/ADJUSTMENT

4.dalej SERVICE i wtedy wyświetli sie systemik i tu mozna ustawic w zależnosci co ile sie robi przeglad np 15.000 tys kilometrów i wtedy po przejechaniu tego limitu znów system wywali prosbe o zmiane oleju :D

I cała robota dajcie znac czy pomogło !!!

(...) przy okazji sprawdziłem że na odpalonym także idzie to zrobić

Na odpalonym silniku? A czy ktoś pisał, że tylko na zgaszonym idzie to zrobić?!?

Gdzieś czytałem, że należy to robić na wyłączonym, ale radio. Nie wspomniał o tym doktorkidler, ale jeśli idzie/poszło i na włączonym radio , to też nie widzę przeciwskazań ;):D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...