Gość elvis586 Opublikowano 23 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2010 Witam, Panowie mam taki "problem" ponieważ na wyświetlaczu po uruchomieniu silnika pojawia mi sie komunikat:"you have reached the preset mileage", moje pytanie brzmi: co to oznacza i jak sobie z tym poradzić? można samemu zlikwidować ten komunikat? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal801 Opublikowano 23 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2010 Chodzi o raimainder czyli samochód domaga się przeglądu a conajmniej wymiany oleju. Na forum jest opisane jak to skasować trzeba tylko poszukać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość VADER Opublikowano 23 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2010 WItam Jest to komunikat informacyjny o ustawionym przebiegu do kolejnego przeglądu, można to wyłączyć wchodząc w info- maintenance information, koło wskaźników suwakowych masz funkcję reminder klikasz pokolei w każdym sprawdzając czy masz odznaczone remainder information display. Jeśli wyświetla się ten komunikat to na górze nad nim powinno się pokazywać który z trzech jest zaznaczony, ułatwia szukanie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 23 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2010 ja tez mam taki klopot ustawiam w reminderze np za ile tys km ma mi sie wyswietlic info niestety na slupkach z km pasek niebieski sie wogole nie rusza ..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość doktorkidler Opublikowano 23 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2010 Zeby skasowac ten komunikat trzeba wejsc w tryb diagnostyczny: 1.przekrecic raz kluczyk w stacyjce tak zeby nie swieciły sie kontrolki 2.przycisną INFO jednoczesnie krecac potencjometrem do zwiekszania głośnosci w kierunku zgodnym ze wskazówkami zegarka 3.wybrac CONFIRMATION/ADJUSTMENT 4.dalej SERVICE i wtedy wyświetli sie systemik i tu mozna ustawic w zależnosci co ile sie robi przeglad np 15.000 tys kilometrów i wtedy po przejechaniu tego limitu znów system wywali prosbe o zmiane oleju I cała robota dajcie znac czy pomogło !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość elvis586 Opublikowano 24 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2010 dziekuje wszystkim za pomoc, oczywiście pomogło ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Qsza Opublikowano 26 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 ja miałem taki sam problem, pomogło ale przy okazji sprawdziłem że na odpalonym także idzie to zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość żuczek Opublikowano 26 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 (...) przy okazji sprawdziłem że na odpalonym także idzie to zrobić Na odpalonym silniku? A czy ktoś pisał, że tylko na zgaszonym idzie to zrobić?!? Gdzieś czytałem, że należy to robić na wyłączonym, ale radio. Nie wspomniał o tym doktorkidler, ale jeśli idzie/poszło i na włączonym radio , to też nie widzę przeciwskazań Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.