Gość AL D.G Opublikowano 23 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2010 Witam Forumowiczów. Mam pytanie;chodzi o ładowanie akumulatora w Almerze.Czy można bez żadnych konsekwencji wyciągnąć akumulator z auta(odpiąć klemy) i podładować go prostownikiem czy tylko bez odłączania w aucie można ładować? Chodzi o reset funkcji,alarmu,pilota itp. Dzięki za podpowiedzi. Jaki powinien być oryginalny akumulator żeby dobrze funkcjonował w mojej Almerze(2001r.,1.5benzyna) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek Opublikowano 24 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2010 Polecam akumulatorki Centra, autko ładnie pali przy tych mrozach co są (ok. -20 C). Co do doboru to tu masz konfigurator. Jeśli masz gdzie podłączyć prostownik to ładuj z podłączonym aku - wygodniej. Co do resetu, to zależy czy masz alarm z własnym zasilaniem awaryjnym itp. U mnie np tylko zegarek trzeba ustawiać. Sprawdź czy oryginalne radio nie będzie chciało kodu po odłączeniu akumulatora. A tak poza tym ładowaniem to kup nowy akumulator jeśli ci pada ten obecny, bo to tylko kwestia czasu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość macin Opublikowano 31 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 Ja mam akumulator centry FUTURA kupiony w maju. Ostatnio wymieniałem żarówki i zgodnie z instrukcją odpiąłem akumulator. Zresztą wyjąłem go całego bo wygodniej było wymienić. Nic się nie stało. Zegary trzeba było ustawić i to wszystko. Dodam, że mam alarm zasilany z akumulatora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szymonlodz Opublikowano 20 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2010 ja w duże mrozy tej zimy podładowywałem akumulator nie wyjmując go z auta. za dużo paprania z tym wyciąganiem. zaznaczam jednak, że mam ładowarkę impulsową, którą można w ogóle na stałe podłączyć do akumulatora i tylko wtyczkę do gniazdka wyciągać spod maski... takie ładowanie okazało się bezpieczne, nie ma strachu o żadne skoki napięcia. ładowanie w trybie absolutnie automatycznym. polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.