Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

klamka od wewnatrz - pękła chyba sprężynka

Gość tomek8301

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam mały problem i dla niektórych forumowiczów może wydać sie "śmieszny"...?

Dzisiaj przy temperaturze ok.-20 st.C próbowałem otworzyć drzwi od wewnątrz i niestety podczas pociagnięcia dźwigni usłyszałem trzask i nie wróciła "ona" już na swoje miejsce.Prawdopodobnie pękła sprężynka,która umożliwia powrót dźwigni na swoje miejsce...

Mam pytanie - czy ta spręzynka jest wymienialna ? Czy muszę wymienić całą klamkę ? Jezeli muszę wymienić tę klamkę w całości ,to czy dam radę zrobić to sam - czy lepiej niech zajmie sie tym mechanik...????

Czy ktoś juz zdejmował klamkę od wewnatrz - jak to się robi...?

Pozdrawiam wszystkich Tinowców i czekam na pomoc...

Witam

Mam mały problem i dla niektórych forumowiczów może wydać sie "śmieszny"...?

Dzisiaj przy temperaturze ok.-20 st.C próbowałem otworzyć drzwi od wewnątrz i niestety podczas pociagnięcia dźwigni usłyszałem trzask i nie wróciła "ona" już na swoje miejsce.Prawdopodobnie pękła sprężynka,która umożliwia powrót dźwigni na swoje miejsce...

Mam pytanie - czy ta spręzynka jest wymienialna ? Czy muszę wymienić całą klamkę ? Jezeli muszę wymienić tę klamkę w całości ,to czy dam radę zrobić to sam - czy lepiej niech zajmie sie tym mechanik...????

Czy ktoś juz zdejmował klamkę od wewnatrz - jak to się robi...?

Pozdrawiam wszystkich Tinowców i czekam na pomoc...

Kolego, a może spróbuj zakupić po prostu odmrażacz do zamków i psiuknij w zamek. Najlepiej gdyby miał temp. pokojową. Miałem kiedyś podobną sytuacje i pomogło.

Kolego, a może spróbuj zakupić po prostu odmrażacz do zamków i psiuknij w zamek. Najlepiej gdyby miał temp. pokojową. Miałem kiedyś podobną sytuacje i pomogło.

Witam Ponownie

Chyba mnie nie zrozumiałeś, ja drzwi z zewnątrz auta otwarłem bez problemu (pilotem) - ale jak chciałem wysiąść po krótkiej jeździe, pękła mi chyba sprężynka w klamce w wewnątrz...

... i o tę spreżynkę właśnie pytałem.

W tym przypadku odmrażacz był chyba nie potrzebny...?

Tez mam peknieta sprezyne klamki od wenwnatrz i zakupilem nowa (cala klamke) ale od dwoch lat tak jezedze i jakos mi nei przeszkadza.

Nie wiem czy sam poradzilbym sobie a jakos nei chce nikomu dac zarobic na ta pierułkę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...