Gość tomek8301 Opublikowano 24 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2010 Witam Mam mały problem i dla niektórych forumowiczów może wydać sie "śmieszny"...? Dzisiaj przy temperaturze ok.-20 st.C próbowałem otworzyć drzwi od wewnątrz i niestety podczas pociagnięcia dźwigni usłyszałem trzask i nie wróciła "ona" już na swoje miejsce.Prawdopodobnie pękła sprężynka,która umożliwia powrót dźwigni na swoje miejsce... Mam pytanie - czy ta spręzynka jest wymienialna ? Czy muszę wymienić całą klamkę ? Jezeli muszę wymienić tę klamkę w całości ,to czy dam radę zrobić to sam - czy lepiej niech zajmie sie tym mechanik...???? Czy ktoś juz zdejmował klamkę od wewnatrz - jak to się robi...? Pozdrawiam wszystkich Tinowców i czekam na pomoc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eszi Opublikowano 24 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2010 Witam Mam mały problem i dla niektórych forumowiczów może wydać sie "śmieszny"...? Dzisiaj przy temperaturze ok.-20 st.C próbowałem otworzyć drzwi od wewnątrz i niestety podczas pociagnięcia dźwigni usłyszałem trzask i nie wróciła "ona" już na swoje miejsce.Prawdopodobnie pękła sprężynka,która umożliwia powrót dźwigni na swoje miejsce... Mam pytanie - czy ta spręzynka jest wymienialna ? Czy muszę wymienić całą klamkę ? Jezeli muszę wymienić tę klamkę w całości ,to czy dam radę zrobić to sam - czy lepiej niech zajmie sie tym mechanik...???? Czy ktoś juz zdejmował klamkę od wewnatrz - jak to się robi...? Pozdrawiam wszystkich Tinowców i czekam na pomoc... Kolego, a może spróbuj zakupić po prostu odmrażacz do zamków i psiuknij w zamek. Najlepiej gdyby miał temp. pokojową. Miałem kiedyś podobną sytuacje i pomogło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomek8301 Opublikowano 24 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2010 Kolego, a może spróbuj zakupić po prostu odmrażacz do zamków i psiuknij w zamek. Najlepiej gdyby miał temp. pokojową. Miałem kiedyś podobną sytuacje i pomogło. Witam Ponownie Chyba mnie nie zrozumiałeś, ja drzwi z zewnątrz auta otwarłem bez problemu (pilotem) - ale jak chciałem wysiąść po krótkiej jeździe, pękła mi chyba sprężynka w klamce w wewnątrz... ... i o tę spreżynkę właśnie pytałem. W tym przypadku odmrażacz był chyba nie potrzebny...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tolo74 Opublikowano 28 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2010 Tez mam peknieta sprezyne klamki od wenwnatrz i zakupilem nowa (cala klamke) ale od dwoch lat tak jezedze i jakos mi nei przeszkadza. Nie wiem czy sam poradzilbym sobie a jakos nei chce nikomu dac zarobic na ta pierułkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.