Qba213 Opublikowano 15 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2010 (edytowane) hmmm... a zastanowiłeś się ile pali na takiej samej trasie w takich samych warunkach samochód o poj np 2.0?? niby 8 litrów na takie małe auto to sporo ale nie ma tragedii , ja ostatnio jeżdżę tylko micra w trasie kiepski trochę samochód do takich podróży ale co zrobić, w trasie spala mi ok6,2-6,5 litra z trzema osobami na pokładzie i trochę bagażu. PS mam k11 1.0 97r Edytowane 15 Lutego 2010 przez Qba213 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Micron100 Opublikowano 15 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2010 Moja micra 1.3 pali wspomniane 8,5 litra przy delikatnej jezdzie, srednia predkość ok 90 km/h ,obroty max 2.5 tys latem potrafiła pochłonąć 10 L, przy dużo bardziej agresywnym operowaniu gazem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 16 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 hmmm... a zastanowiłeś się ile pali na takiej samej trasie w takich samych warunkach samochód o poj np 2.0?? Jasne że się zastanowiłem przy zakupie. Ponieważ zakładałem, że 80-90% przebiegu będzie robione w 1-2 osoby po mieście to celowałem w małe auto o silniku max 1.2 litra, wstępne typy to Yaris, Punto, Corsa. Skończyło się na Mikrze i jestem zadowolony, jak było trzeba to z Chorwacji 3 osoby z bagażem nią wróciły. Polecałem K11 już kilku osobom szukającym zwinnego i bezproblemowego "mieszczucha". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwietas Opublikowano 16 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 Moja - 1.0, spaliła w styczniu 9,14l/100km, jazda na krótkich odcinkach, benzynka 95 z Shell'a... Ogólnie trochę niemile się zdziwiłem, bo jeżdżę bardzo spokojnie i w miarę równo... Teraz czekać na wiosenkę i kolejny pomiar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zgred Opublikowano 17 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 8,5l , 100% miasto , odśnieżanie na pracującym silniku , ogrzewanie na max , itp , jazda raczej spokojna . To chyba nie najgorzej ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Emil560 Opublikowano 19 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2010 Witam, moja żonka porusza się mikrą K11 z 1.0 l. silnikiem i niestety po mieście spala jej 10,75l na 100 km może macie jakiś sposób na zmniejszenie spalania a może jest w nich jakaś prosta wada do usunięcia, proszę o pomoc Emil 560 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Panther Opublikowano 19 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2010 Emil, najlepszy sposób na zmniejszenie spalania to poczekać do lata. Na pewno spadnie. U mnie w dogrzewanej K10 spalanie na mieście zeszłej zimy - około 15/100 (na standardowych oponach 155/70/R13). Ale przynajmniej wyczyściłem gaźnik niestety troszkę za nisko ustawiłem pływak. Po czym zrobiłem test w trasie (spalanie było zbliżone do letniego). Niestety test zrobiłem po czyszczeniu :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Piotrek83 Opublikowano 26 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2010 a tymczasem przyszły ciepłe dni i u mnie z ok dyszki na setkę zrobiło się 8l czasem odrobinkę mniej, tankuje tylko na Orlenie i Bliskiej, na paliwie z BP samochód dziwnie sie zachowywał Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Chachor23 Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Z paliwem to zależy na jaką stację się trafi... ja ostatnio zacząłem tankować tylko na 1 z kilku BP w mieście i jestem bardzo zadowolony. Wymieniłem świece zapłonowe na nowe, a to bardzo dużo poprawia bo jest mocniejsza iskra, samo spalanie sie poprawia silnik dostaje lepszą mieszanke równo pracuje, obroty są wyższe nie spadają jak sie odpali światła,ogrzewanie,wycieraczki i radyjko miałem NGK i dałem nowe NGK bo są bardzo dobre-koszt 60zł za 4 sztuki wymienić każdy sam może filtr powietrza też musiałem wymienić. autko odzyskało ducha i moc przedewszystkim a spalanie jakie mi teraz wyszło po mieście to niecałe 6.5 litra jeszcze musze tylko nalać do pełna i sprawdzić ile wyjdzie kilometrów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nemo Opublikowano 8 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2010 pobawie się w archeologa,dziś nalałem do bańki z podziałką,dystrybutor wskazał 5,1 litra,a wbańce było 4,6 litra/Brałem paliwo do kosiarki/,wniosek całe obliczenia biorą w łeb,na baku robi to ok.2 litrów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość czapaja Opublikowano 5 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 Witajcie! Mój Micrus 1.0 też pali ostatnio 8l/100km niezależnie od stylu jazdy. To wg mnie sporo:/ Czytałem że niektórym z Was pali i 10l, ale u mnie wcześniej spalanie nie przekraczało 6,5l. Zaczynam się zastanawiać czy to rzeczywiście wina zimy? Z tego co pamiętam rok temu nie palił tak dużo pomimo tego że były większe mrozy niż teraz:( Może to wina opon (chyba 180/60/R13)? Ciśnienie ok, dynamika ok... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsalata Opublikowano 12 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2014 Moja Micra, przy jeździe mojej żony do pracy i do domu, około 3-4 km w jedną stronę, pali około 10 litrów. Ale jak się pojedzie nią do Katowic to w trasie pali 5,5 litra. I po tym wiem, że z samochodem jest wszystko OK. Spalanie sprawdza się w trasie. Jak jest na odpowiednim poziomie, to z autem jest wszystko OK. Miasto, to nie miejsce na pomiary średniego spalania. Tym bardziej na krótkich dystansach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 12 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2014 Zamykam tematy z 2010 roku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi