Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

plyn hamulcowy

Gość piterrro

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam problem ze swoim sloneczkiem,nie wiem dlaczego z dnia na dzien nie mam hamulców, pedał do podłogi i efektu oczywiście brak, zdarzało mi sie cos takiego nieraz ale jak dilałem nawet troche to było oki, teraz dolałem litr płynu i nic!!!!!może ktoś mi odpowiedzieć co sie dzieje?jk dolewam płyn i pompuje hamulcem to widze jak ubywa ale ile mam jeszcze go wlac?

Zanim zaczniesz dolewać go litrami, poszukaj przyczyny, dlaczego musisz go dolewać w takich ilościach.

Przy obecnych temperaturach, niewiele sam na powietrzu zdziałasz.

Ślady wycieku powinieneś widzieć, jeżeli ucieka przy pompowaniu hamulcem. Póki co, sprawdzaj wzrokowo i słuchowo przy każdym kole, z pomocą drugiej osoby, może to przy którymś zacisku przewód elastyczny puścił?

powiedzmy ze znalazlem wyciek, wjechalem do garazu sasiada, kapie z tyłu blizej prawej strony tylko nie wiem czy to przewod trafiony, cylinderek chyba raczej nie bo cieknie blizej srodka auta, jak go na lewarku podniose to dam rade cos zdzialac?

O ile jesteś trochę bardziej manualny niż przeciętny użytkownik auta, poradzisz sobie.

TUTAJ możesz sprawdzić, jaką długość i symbol ma elastyczny przewód hamulcowy u Ciebie. Na stronie są również adresy dystrybutorów w Olsztynie.

Po wymianie, dolewce płynu, będziesz musiał odpowietrzyć wszystkie cztery koła.

Oczywiście wszystko to ma sens, o ile jest to faktycznie wina elastycznego przewodu

dzieki za podpowiedz , bede probowal sam zobaczymy pozdrawiam

no i niestety,nie mam szczescia, mam dziurawy przewod ale nie elastyczny tylko ten stalowy dziura jest przy samym zbiorniku paliwa, i oczywiscie bez kanalu nic nie zrobie.

dzieki za podpowiedz , bede probowal sam zobaczymy pozdrawiam

no i niestety,nie mam szczescia, mam dziurawy przewod ale nie elastyczny tylko ten stalowy dziura jest przy samym zbiorniku paliwa, i oczywiscie bez kanalu nic nie zrobie.

Witam

Musisz wyjąć ten skorodowany przewód i na jego wzór zamówić nowy, najlepiej miedziany bo jest miękki i łatwo go ułożyć. Tam gdzie dorabiają przewody zrobią też nowe końcówki. Pamiętaj , że w Sunny obwody hamulcowe są skrzyżowane (prawy tył - lewy przód i lewy tył - prawy przód) co ma znaczenie przy odpowietrzaniu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...