Gość konrad z Opublikowano 26 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 Moja Navara ma prawie 10kkm,mam problem bo pasy bardzo wolno się zwijają a czasami jest to wręcz niemożliwe.Oczywiście jak pomogę ręką to wracają na swoje miejsce.Czy ktoś miał taki problem?Mam zamiar jechać do servisu ale znając polską rzeczywistość to odpowiedż będzie taka - ten typ tak ma.Może ktoś podsunie pomysł jak ich zagiąć,żebym nie musiał się bujać z tym problemem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 26 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 Jak nie masz gdzieś przyhamowanego pasa,to na bank puściła spreżyna i słabo ściąga.Też tak miałem,wyskoczyła z zaczepu i odwinęła się,przez co słabiej wciągała pas.Raczej pas do wymiany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość żuczek Opublikowano 26 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 A czy "puszczające" sprężyny w naszych autach, to nie jest nissanowska przypadłość?!? O niemocy nissanowskich pasów czytałem chyba już w temacie Almery, lub Primery, w Tino koledzy też chyba wspominali, że pasy słabo się zwijają. Dodam tylko, że już wchodzi mi w nawyk, że po zaparkowaniu auta, gdy wszyscy pasażerowie wysiadą, sprawdzam czy pasy się zwinęły, i ewentualnie "im pomagam" U mnie oprócz tylnego środkowego (który jest nieco żwawszy, i do września 2008 był zdemontowany bo auto było zarejestrowane jako cięzarowe), pozostałe pasy dotknięte są "niemocą", najgorzej wypadają tu obydwa tylne (lewy, prawy). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość konrad z Opublikowano 28 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2010 Byłem z w serwisie,wada została usunięta.Poczyścili prowadnice po których pasy się suwają,nasmarowali je jakimś środkiem(coś na bazie silikonu)i jest o niebo lepiej.Ale tematu nie odpuszczę bo w moim fordzie transit 260000km i chodzą super.Nie sądzę że to pomorze na dłużej,powiedziałem chłopcom z serwisu see you soon. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.