zimnyzimny Opublikowano 29 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 witam. wczoraj i dzis po odpaleniu samochodu i wlaczeniu po chwili dmuchawy, z nawiewu czuc bylo takim smrodem jakby spalenizna. po przejchaniu kilku km i nagrzaniu sie samochodu, juz bardzo tego nie czulem. byc moze juz sie przyzwyczailem lub samo przeszlo. mialem jak narazie 2 takie przypadki. czy ktos moze wie co to mogloby byc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herson Opublikowano 29 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 Może zwyczajnie złapałeś jakiś smród z zewnątrz? Np spaliny autobusu czy sam. ciężarowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zimnyzimny Opublikowano 29 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 Może zwyczajnie złapałeś jakiś smród z zewnątrz? Np spaliny autobusu czy sam. ciężarowego no za pierwszym razem tak myslalem ale dzis rano powtorzyla sie sytuacja. wszystko dzialo sie na parkingu wiec raczej to eliminuje. zobacze jak bedzie dzis po pracy. ale jak ktos mial podobny przypadek to prosze o pomoc. byc moze troche przesadzam ale po doswiadczeniach ze skoda felicja i roznych smrodach ktore mialem w tym samochodzie wole byc czujny. (wysiad mi alternator - smrod zgnilego jaja, wyciek oleju od skrzyni biegow - smrod zgnilizna). pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CrioX Opublikowano 29 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 Moze cos wlazło pod maske by sie ogrzać... i zdechło ? A moze dmuchawa dogorewa lub układ gdzies sie przerwał i zasysał jakis smrod... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek197612 Opublikowano 29 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 mi kiedyś koty nalały pod maskę to sobie wyobraź ten smrodek,nie mogłem się tego pozbyć przez miesiąc:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skawin Opublikowano 29 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 A może to czuć sprzęgiełko Jak się sytuacja będzie powatrzała zajrzyj do kanałów nawiewu + filtry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mlody666 Opublikowano 29 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 No coż to może być wszytko od nieszczelnego kolektora wydechowego, po przypalający się syf na nagrzewnicy czy w innym miejscu układu wentylacji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lewandoree Opublikowano 29 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 Ja bym stawial na zlacze elastyczne wydechu lub odme -sprawdz czy waz idacy z pokrywy zaworow do silnika nie spadl czesciowo ,nie jest sparcialy itd , a zlacze elastyczne a raczej jego koniec mozna okreslic po tym ze albo ma dziure widoczna albo jest okopcone . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość amdek Opublikowano 29 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 witam. wczoraj i dzis po odpaleniu samochodu i wlaczeniu po chwili dmuchawy, z nawiewu czuc bylo takim smrodem jakby spalenizna. po przejchaniu kilku km i nagrzaniu sie samochodu, juz bardzo tego nie czulem. byc moze juz sie przyzwyczailem lub samo przeszlo. mialem jak narazie 2 takie przypadki. czy ktos moze wie co to mogloby byc? U mnie też śmierdziało i okazało się że mam "zawalone" filtry kabinowe. Jeśli masz klimatyzację to może to być może potrzebne jest jej odgrzybienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zimnyzimny Opublikowano 1 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 U mnie też śmierdziało i okazało się że mam "zawalone" filtry kabinowe. Jeśli masz klimatyzację to może to być może potrzebne jest jej odgrzybienie. tak. mam klime. odgrzybiam ja zawsze na wiosne. filtr kabiny wyczyscilem i wpuscilem troche pianki do odgrzybiania i poskutkowalo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miazio Opublikowano 2 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2010 czasami tak jest podczas morozu spaliny z rury dos wolno rozpraszaja sie w powietrzu , i dmuchawa moze zassac do środka jak sie ociepli problemu nie powinno byc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi