Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

smrod z nawiewu po odpaleniu - almera

zimnyzimny
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

witam.

wczoraj i dzis po odpaleniu samochodu i wlaczeniu po chwili dmuchawy, z nawiewu czuc bylo takim smrodem jakby spalenizna. po przejchaniu kilku km i nagrzaniu sie samochodu, juz bardzo tego nie czulem. byc moze juz sie przyzwyczailem lub samo przeszlo. mialem jak narazie 2 takie przypadki. czy ktos moze wie co to mogloby byc?

Może zwyczajnie złapałeś jakiś smród z zewnątrz? Np spaliny autobusu czy sam. ciężarowego

no za pierwszym razem tak myslalem ale dzis rano powtorzyla sie sytuacja. wszystko dzialo sie na parkingu wiec raczej to eliminuje. zobacze jak bedzie dzis po pracy. ale jak ktos mial podobny przypadek to prosze o pomoc.

byc moze troche przesadzam ale po doswiadczeniach ze skoda felicja i roznych smrodach ktore mialem w tym samochodzie wole byc czujny. (wysiad mi alternator - smrod zgnilego jaja, wyciek oleju od skrzyni biegow - smrod zgnilizna). pozdrawiam

Gość lewandoree

Ja bym stawial na zlacze elastyczne wydechu lub odme -sprawdz czy waz idacy z pokrywy zaworow do silnika nie spadl czesciowo ,nie jest sparcialy itd , a zlacze elastyczne a raczej jego koniec mozna okreslic po tym ze albo ma dziure widoczna albo jest okopcone .

witam.

wczoraj i dzis po odpaleniu samochodu i wlaczeniu po chwili dmuchawy, z nawiewu czuc bylo takim smrodem jakby spalenizna. po przejchaniu kilku km i nagrzaniu sie samochodu, juz bardzo tego nie czulem. byc moze juz sie przyzwyczailem lub samo przeszlo. mialem jak narazie 2 takie przypadki. czy ktos moze wie co to mogloby byc?

U mnie też śmierdziało i okazało się że mam "zawalone" filtry kabinowe. Jeśli masz klimatyzację to może to być może potrzebne jest jej odgrzybienie.

U mnie też śmierdziało i okazało się że mam "zawalone" filtry kabinowe. Jeśli masz klimatyzację to może to być może potrzebne jest jej odgrzybienie.

tak. mam klime. odgrzybiam ja zawsze na wiosne.

filtr kabiny wyczyscilem i wpuscilem troche pianki do odgrzybiania i poskutkowalo.

czasami tak jest podczas morozu spaliny z rury dos wolno rozpraszaja sie w powietrzu , i dmuchawa moze zassac do środka jak sie ociepli problemu nie powinno byc