Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Spalanie gazu Almera N15 1.4 75KM sekwencja brc

Gość lu007
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Czy w instalacji sekwencyjnej jest mozliwosc ustawiania wielkosci mieszanki aby spalanie bylo mniejsze?

W/w auto pali mi 10L gazu i mowa tu o spalaniu latem, zimą jest podobnie, przy czym nalezy wziasc pod uwage ze jedzie wiecej na benzynie wiec bedzie spalanie gazu na tym samym poziomie.

Wymienilem duzo nowych czesci, m.in. sonde lambda, swiece, filtry. Gazownik twierdzi ze juz nie da sie nic wiecej zrobic, auto benzyny pali MINIMALNIE 8L. Co moze byc przyczyna tak duzego spalania na tak maly silnik? Laguna 2.0 pali 10L gazu a jaki ma silnik! Ile Wam palą asze N15-tki?

Dodam jeszcze ze nie przekraczam 3tys obr (nie stac mnie) a czy miasto czy trasa i tak wychodzi 10L... co jest nie tak?! znacie moze jakis lepszy od mojego zaklad w poznaniu?

Pozdr

Edytowane przez lu007

Laguna 2.0 po trasie to tak w mieście nie wierze....twójwynik 10 litrów LPG to wynik ok jak masz mapy gazową i PB taką samą czyli ECU stroi silnik do mieszanki stechopmetrycznej to jest wszystko ok ... moje 2.0 pali do 13 L LPG po mieście a 9.5 trasa i nie ma bola zresztą 10 l LPG to tak jak 5 l PB czy 5 L Ropy znajdz disla co da rade .... masz max ekonomik CAR i tyle ,,,,

No to Ci powiem ze mam te sama instalację BRC i mój sunny 1,4 - 87 km pali mi 6,7 gazu(na trasie do pracy codziennie 30 km) A ile benzyny Ci pałił wczesniej bo mnie litr mniej od gazu.Myslę że słaby gazownik albo cos masz nie tak z silnikiem.

zauwaz ze masz TOFU silnik 2.0 i w trasie pali Ci mniej jak mi o 0,5L... SORENSO, masz silnik mocniejszy i pali Ci mniej jak mi... beny palil mi 8L i nigdy nie zszedl nizej, wiec albo gaozwnik albo silnik zajechany po poprzedniku, tak uwazacie?

zauwaz ze masz TOFU silnik 2.0 i w trasie pali Ci mniej jak mi o 0,5L... SORENSO, masz silnik mocniejszy i pali Ci mniej jak mi... beny palil mi 8L i nigdy nie zszedl nizej, wiec albo gaozwnik albo silnik zajechany po poprzedniku, tak uwazacie?

witam.

ja mam n15 w sedanie i 1.6 w brc. noge mam ciezka ... po miescie norma do 4500- 5000 obr/min

a na trasie od 8.5 do 11 gazu... w zaleznosci o V..

jadac 140-160 ok 10,5 -11 l/10km gazu po drodze jednojezdniowej...

8.5 przy 100-110...

lato 195/50/15

przejrzyj moje wyniki na http://www.spritmonitor.de/en/detail/201381.html

ps. benzyny palil mi po miescie ok 10, po trasie potrafilem zejsc do 6,5...

• 1 miesiąc temu...

czyli wniosek z tego taki, że Twój gazownik nie za bardzo jest w stanie ogarnąć Twoje auto, jak chcez się pobawić to kup fejsa podłącz się poczytaj i ustawisz jak powinno być

Gość jelonek98

czyli jest to kwestia tego ze gazownik musi cos wyregulowac? nawet w sekwencji? z tego co mi mowil to tam nie ma juz czym regulowac...

Z Tego co pamiętam mi gazownik coś obniżył w komputerze o 5%.

Z Tego co pamiętam mi gazownik coś obniżył w komputerze o 5%.

ale co?? wiesz taka odpowiedź nic nie wnosi, kolo ma problem ze spalaniem to trzeba pomóc czyli dowiedz się co Ci obniżył i zapodaj bo widocznie jego gazownik ma trochę blade pojęcie o regulacji.