Gość piorun666 Opublikowano 29 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 Witam, Posiadam Nissana Sunny N13 1,7D z 88r. Od pewnego czasu mam bicia na kierownicy.Podczas jazdy do 50km/h buja mi kierownicą w lewo i w prawo. Co to może być? Miał ktoś już taki problem? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kozamoza1 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 Podstawa to wyważyć koła (może masz też skrzywione fele) Ja mam teraz dokładnie to samo, i będę musiał kiedyś to zrobić _Planuję zmienić całe opony na r13/70/185 będzie większe wytłumienie nierówności i przy okazji wyważę koła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piorun666 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 Podstawa to wyważyć koła (może masz też skrzywione fele) Ja mam teraz dokładnie to samo, i będę musiał kiedyś to zrobić _Planuję zmienić całe opony na r13/70/185 będzie większe wytłumienie nierówności i przy okazji wyważę koła. Sprawdzę koła i przednie zawieszenie oraz końcówki drążków i zobaczymy. Dzięki za rade Wróciłem właśnie z przeglądu wszystko było ok. Sprawdziłem koła przednie na wyważarce i trzeba było wyważyć. Bicia na kierownicy nie znikły Zauważyłem jednak że w prawym przednim kole zacisk nie odbija do końca przez co grzeje się strasznie felga. Czy to może być przyczyna bujania kierownicą ??? Podczas jazdy nie ściąga pojazdu na boki. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek90 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 hmm dziwne a moze snieg jest w nadkolach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.