Gość arturo13 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 Witam Bardzo mnie denerwuje brak mocy, samochód kupiłem ponad 2 lata temu i do tej pory się nie przyzwyczaiłem że jako takie przyśpieszenie jest dopiero po przekroczeniu 2 500 obr/min. Ponieważ nie zamierzam w najbliższym czasie wymieniać samochodu zdecydowałem się w jakiś sposób podnieść jej moc. W związku z czym moje pierwsze pytanie - czy ktoś montował intercooler w P11 jeśli tak to od jakiego samochodu i czy były duże problemy z adaptacją ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawa Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 niedawno ktoś się pytał o podniesienie mocy, zacznij od sprawdzenia przepływomierza... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koziro Opublikowano 1 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/28806-intercooler-zamontowany-primera-cd20t/page__hl__cd20t tu masz receptę na podniesienie mocy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość arturo13 Opublikowano 1 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 Zmierzyłem napięcie na przepływomierzu i rzeczywiście jest za niskie (1,66 V), jutro biorę się za czyszczenie a jak będzie trochę cieplej likwiduje EGR. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and_pec Opublikowano 2 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2010 Tylko nie płucz w benzynie. Sądzę że to czyszczenie nic nie da. Wyskakuj z portfela i kup oryginał Boscha. Obecnie to już nie majątek.Zaślepić wężyk od EGRa śrubkami M5 to zdążysz zrobić czekając na czerwonym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość longerbmh Opublikowano 3 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2010 Czy są jakieś skutki uboczne montażu intercoolera w/w silniku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and_pec Opublikowano 3 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2010 Kolego Prawdopodobnie to jedyny egzemplarz tej Primery 11 w wersji TDI tak że pytaj użytkownika o to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawa Opublikowano 3 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2010 Po co montować intercooler? nie łatwiej jest sobie kupić samochód z TDi. Osobiście jestem przeciwny takim przeróbkom. Fabrycznie jest wszystko obliczone a takie ingerencje mogą być szkodliwe. W samochodach z coolerm jest dtendencja do lania się oleju z okolic układu dolotowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.