Gość Dariusz Nikiel Opublikowano 11 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2005 Mam pytanie odnośnie wymiany filtra powietrza. Pod starym filtrem znajduje się metalowa ramka. Czy ona powinna być pod filtrem, czy może nad i dociskać go. Moim zdaniem nad bo od spodu musi być zachowana szczelność ale włożyłem tak jak było, a Micrusię mam od tygodnia:) Rocznik 96/97. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość microlot Opublikowano 12 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2005 Ja mam stozek i nie pamietam jak bylo orginalnie :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 15 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2005 W mojej K11 jedyna ramka jaka mam jest ramka u dolu filtra, ktora powinna byc na dole. Orginalny filtr jest taki, ze czesc filtrujaca objeta jest po jednej stronie (tudziez dole) ramka z uszczelnieniem, ktore lezy na wlocie powietrza(do filtra). Chyba, ze na jakims nie fabrycznym filtrze jest jakies inne uszczelnienie to nie jestem w stanie pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2005 Obecnie fabryczne filtry powietrza oferowane przez ASO Nissan to nic innego jak firma KNECHT - MAHLE. Odpowiednik Filtrona to AP 124. W zależności od modelu Micry może to być montowany filtr z siatką u góry lub na dole. Chodzi tylko o to czy filte leży na plecach czy nie. U mnie w K12 filtr powietrza leże na plecach więc siatka metalowa jest od dołu. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pablo_Snk Opublikowano 7 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2006 a żeby założyć stożek to co trzeba zrobić? Jaka średnica rury i wogóle jakieś paramenty bo ja zielony jestem w tej sprawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariusek Opublikowano 26 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2006 Ja mam stozek i nie pamietam jak bylo orginalnie :mrgreen: a co zrobiles z odmą??bo ja dzisiaj wsadziłem stozek,ale kabinuje co z nia zrobic.jest tam jeszcze jakis przewod podcisnieniowy,czy w stozku robiles jakas dziure zeby go tam wsadzic??jutro moze wstawie fotki aaa p.s czy wstawiles go w miejsce fabrycznego filtra??jezeli tak to jak sobie poradziles z cieplym powietrzem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 27 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2006 a co zrobiles z odmą?? Możesz kupć na nią taki mały filtr za 25-30zł i po zawodach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariusek Opublikowano 27 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2006 ooo dzieki,wlasnie namierzylem w necie te filterki i bede montowal mała modyfikacja , a ile radosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość coyot Opublikowano 29 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2006 wiecie moze chlopaki jaka jest srednica otworu na przepustnicy? bo chce zalozyc stozek tak jak obudowa od filtra standardowego jest ew. pod katem 90st. na kolanku ale musze znac srednice ? :diabel: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciej78 Opublikowano 1 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2006 Mam pytanie odnośnie wymiany filtra powietrza. Pod starym filtrem znajduje się metalowa ramka. Czy ona powinna być pod filtrem, czy może nad i dociskać go. Moim zdaniem nad bo od spodu musi być zachowana szczelność ale włożyłem tak jak było, a Micrusię mam od tygodnia:) Rocznik 96/97. Wszystko masz OK, właśnie tak to powinno wyglądać Nie zapomnij o wymianie filtra PCV, mała rzecz a cieszy i pomaga koszt w ASO (tylko tam go kupisz) 23zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 2 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zależy, w ASO w Krakowie (Adamus) filtr PCV kosztuje 14 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Schumi03 Opublikowano 2 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2006 W ASO w Lublinie tez płaciłem 14 PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ABT Opublikowano 2 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2006 łoco chodzi z tym PCV ? co to jest to pcv ze tylko w aso dostepne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość blazej Opublikowano 2 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2006 PCV jest to filtr oparów oleju. Wpisz w wyszukiwarkę filtr PCV to dowiesz się więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ABT Opublikowano 2 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2006 no własnie wpisalem i jakos nie moglem szybko znalezc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciej78 Opublikowano 3 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2006 to mnie w Legnicy skroili na całe 9zł - skadnal - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi