Gość ffliper Opublikowano 31 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 Witajcie od jakiegoś czasu moja ALMA 1.5 90KM 2000r. jest strasznie przymulona.Mechanik, który ostatnio regulował mi lpg stwierdził ze na 90% mam zapchany katalizator bo samochód nie chodzi tak jak powinien tzn. strasznie muli. Podejrzewałem wcześniej przepływkę ale wydaje mi się ze jest ok wiec został kat. Dodam,że oprócz owego zamulenia rano gdy odpalę auto przy zimnym silniku to zdarza się, że auto szarpie a jak wcisnę gaz do dechy no w ogóle nie przyspiesza tylko buczy.Jak się rozgrzeje to już jest ok.Dzięki za ew. odpowiedz Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majsterus Opublikowano 31 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 bo spaliny z gazu stopiły wkład - wina fachowca,który ustawił za uboga mieszankę. analizator lub rozkręcić i wtedy będzie widać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ffliper Opublikowano 1 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 Ale to zamulenie to już było przed instalacja LPG wiec to raczej nie przez gaz, analizator czyli dokładnie jakie parametry>? bo spaliny z gazu stopiły wkład - wina fachowca,który ustawił za uboga mieszankę. analizator lub rozkręcić i wtedy będzie widać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.