Gość mistrziluzji Opublikowano 1 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 Witam, Mam pytanie; W almerze rocznik 2002 mam inny odcień tylnego zderzaka niż koloru samochodu. Kolor auta to jasny zielony metalic a zderzak jest nieco wpadający w błękit. Auto napewno nie było robione i mam pytanie do użytkowników,czy ktoś się spotkał z czymś takim dodam że to wersja "s" silnik 1.5 Załączam dwa zdjęcia jedno to moje auto drugie to inne znalezione w otomoto, jak widać auta są w tym samym kolorze i mają zderzaki w innym odcieniu. Będę wdzięczny za każdą informację, która zbliży mnie do rozwikłania problemu. pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majsterus Opublikowano 1 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 jery..... straszna rzecz....i co teraz?? ja też mam inny odcień bo taką farbę mi dorobili, ale mam odświeżony, a nie porysowany i obity kamieniami to tylko zderzak.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Cronos Opublikowano 1 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 W większości przypadków to normalne. Weź pod uwagę, że klapę bagażnika i błotniki masz ze stali, a zderzak jest z plastiku (ABSu). Dwa różne materiały, które różnie przyjmują farbę. Wszystko zależy od koloru. Przy jednym nie będzie widać różnicy, a przy innym będzie się nawet mocno odcinać. Jak pracowałem w Nissanie, to po sprzedaniu Note'a w takim rdzawym kolorze można było się z góry nastawić na pytania klienta przy wydaniu samochodu o to, czy auto było lakierowane z tyłu. Bo przecież niemożliwe, żeby kolor różnił się aż tak drastycznie... Wierz mi, to co jest u Ciebie to drobiazg w porównaniu z tym, jak mocno odróżniał się w Note taki mały element pomiędzy tylnymi lampami, a zderzakiem. Odróżniał się i od zderzaka i od błotników i klapy bagażnika. Przy odpowiednim oświetleniu można było iść o zakład, że to w ogóle inny kolor. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robest Opublikowano 2 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2010 Ja też mam to samo z jednym i drugim zderzakiem, i widziałem też inne almerki z tym problemem. Widać ten kolor tak już ma i nie ma się czym przejmować. Na lakierowanie szkoda kasy, bo nigdy nie wiadomo co zobaczysz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miazio Opublikowano 2 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2010 Auto nie musiało byc bite wystarczy że gdzieś właściciel przygrzmocił zderzakiem który pękl i wymienil na nowy a konstrukacja auta mogła zostać nie naruszona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.