Gość maku Opublikowano 4 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2010 Witam wszystkich posiadaczy Nissanów! Od jakiegoś czasu mam problem z nieustannie palącą się na czerwono kontrolką silnika. Kontrolka zaczęła sie świecić na czerwono podczas występujących mrozów(-: Mój amochód to Primera P12 1.9 DCI. Dziękuję za podpowiedzi Pozdrawiam Maku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal801 Opublikowano 4 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2010 A jak zapalasz ciepły silnik to też sie zapala czerwona kontrolka (chodzi o to żeby świece żarowe nie musiały grzać), jeżeli się nie zapala to masz spaloną świece lub kilka świec żarowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maku Opublikowano 4 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2010 A jak zapalasz ciepły silnik to też sie zapala czerwona kontrolka (chodzi o to żeby świece żarowe nie musiały grzać), jeżeli się nie zapala to masz spaloną świece lub kilka świec żarowych. zrobiłem rekonesans i go zagrzałem.przy ponownym zapłonie kontrolka się nie świeci. jak myślisz droga jest taka wymiana świec żarowych ?oczywiście nie w ASO. Pozdrawiam maku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waichwaich Opublikowano 4 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2010 koszt wymiany zależy od tego jakie swiece kupisz bo sama wymiana to groszowe sprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MICEN Opublikowano 4 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2010 Świeca do P12 1.9 to 60zl sztuka, trzeba 4. Warto wziąść na wzór bo są podobne ale z dłuższym czubkiem i nie można wkręcić. Problem może być jedynie przy wykręcaniu - mogą być zapieczone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość art777777 Opublikowano 4 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2010 100% spalona świeca ostatnio miałem to samo wymienilem 1 szt i po sprawie koszt 1 47 zł sa tez tańsze i droższe np beru po 99 15 minut robotty ściągasz przewód jest wciskany klucz nasadowy 10mm dlugi i zrobione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawa Opublikowano 4 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2010 najpierw trzeba miernikiem sprawdzi która świeca jest padnięta (ewentualnie) , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and_pec Opublikowano 5 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 ...albo kabelkiem podpiętym do plusa aku na islrzenie, Jak iskrzy na koncówcwe to OK jak nie to padlina. Sprawdzenie przy zdjętej listwie łączącej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawa Opublikowano 5 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 (edytowane) ... można i tak... ja używam do takich celów miernika... lepsza metoda pomiaru... Edytowane 5 Lutego 2010 przez Gawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MICEN Opublikowano 5 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 Można miernikiem jak najbardziej... Ale ta jest efektowna :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość matej86 Opublikowano 9 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2010 (edytowane) 1 Edytowane 9 Lutego 2010 przez matej86 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi