Gość BartEPBY Opublikowano 4 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2010 Witam Jestem posiadaczem Micry ( a wlasciwie to moja zona) z 2004 roku z przebiegiem 45 tys. Dzis podczas wymiany oleju ( pierwszy raz wymiana poza ASO) zauwazylem jak samochod byl na podnosniku, ze spod kolektora dolotowego ( tak mi sie wydaje) wycieka lekko olej, tzn jest to tzw "pocenie sie" widac to dokladnie, nad filtrem oleju. Czy ktos z Was mial podobny przypadek? Obawiam sie, ze moze to byc wina uszczelki pod glowica, ale z drugiej strony przy tym przebiegu to raczej niemozliwe. Jest to Micra z silnikiem 1,2 80km pozdrawiam Bartek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal801 Opublikowano 4 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2010 Z pod kolektora ssącego poci się poniewaz niema tam typowej uszczelki tylko jest uszczelka gumowa która nie daje sobie rady ale niema się co martwic każda micra tak ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BartEPBY Opublikowano 4 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2010 Witam Ok, dzieki za informacje, jak to zobaczylem to sie lekko zmartwilem, ale skoro to jest typowe w Micrach to nie ma tematu. Przetre to miejesce beznyna i zobacze po pewnym czasie jaki bedzie stan zabrudzenia. PS. Zawsze bylem maniakiem VW a szczegolnie Golfa, jednak zarazilem sie Nissanem od mojego Taty, ktory posiada K11, dlatego kupilem K12, szczegolnie imponuja mi silniki - pozdro Bartek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.