Gość imbutu Opublikowano 5 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 Kupiłem samochód z przebiegiem 127 tys. km. Przejechałem 14 tys km wymieniłem filtr i olej. Olej na którym jeździłem przed wymianą to castrol półsyntetyk więc kupiłem gęściejszy też castrol. Po przejechaniu 8 tys. po wymianie, poziom oleju spadł mi dużo poniżej minimum. Dolałem oleju, historia się powtarza. Silnik nie kopci pali na dotyk. Mam pytanie jakie powinno być ciśnienie na cylindrach i ile wchodzi do silnika oleju bo przy wymienia zalali mi tylko 3 litry oleju i wydało mi sie to trochę za mało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Daniele89 Opublikowano 5 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 Jeżeli wydało Ci się troche mało to trza było sprawdzić na mierniku czy jest ok jeżeli pokazałoby Ci, że za mało a pewnikiem 3 litry to za mało bo u mnie przy 1.6 wchodzi jakoś 3.6 jak dobrze pamiętam, to było się wrócić i powiedzieć, że jest za mało oleju i żeby Ci dolali, albo samemu dolać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GeorgeGt Opublikowano 5 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 W dwuliterówce też wchodzi 3.6 bo ostatnio lałem za mało oleju nalali Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcinbergen Opublikowano 5 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 W dwuliterówce też wchodzi 3.6 bo ostatnio lałem za mało oleju nalali nic zamało...do tego silnika wchodzi około 2,8l oleju :)wymieniałem już kilka razy...w ksiażce tez tak pisze:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość imbutu Opublikowano 5 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 Na bagnecie było jak najbardziej ok. tylko upewniłem się że niestety bierze mi olej i czeka mnie remoncik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcinbergen Opublikowano 5 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 Na bagnecie było jak najbardziej ok. tylko upewniłem się że niestety bierze mi olej i czeka mnie remoncik no z tego co pisza to te silniki lubia brac olej...ja jak narazie mam przejechane prawie 160tys i oleju nie ubywa...oby tak dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wladek0706 Opublikowano 5 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 no z tego co pisza to te silniki lubia brac olej...ja jak narazie mam przejechane prawie 160tys i oleju nie ubywa...oby tak dalej Również mam ten silnik i po wymianie pierscionków zaworów oraz uszczelki pod głowicą nie bierze mi ani grama. Już 8 tysięcy zrobiłem i żadnej dolewki, acz czytałem, że te silniki ponoć lubią olej. :/ Dodam, że mam na liczniku udokumentowane 195 tysięcy km. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezarycezary Opublikowano 9 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2010 Zgadza się, do tego silnika wchodzi 2,8l oleju. Mój przy przebiegu 163 tyś nie bierze oleju, od wymiany do wymiany (15000)jest stan i żadnych dolewek, primerka 1.8 z czerwca 2000r Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.