Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N16] Problem z zamkiem w drzwiach

AdS

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Postanowiłem założyć temat, gdyż od rana nie znalazłem odpowiedzi na nurtujące mnie pytania, ani w miarę uniwersalnego wątku pod który mógłbym się podczepić.

Otóż, nie zamykają mi się tylne drzwi od strony pasażera, efekt jest taki jakby drzwi nie były wyposażone w zamek, symulując pracę zapadki nie ma ona położenia w którym się zatrzymuje (tak jak w innych drzwiach), problem sygnalizował się wcześniej, jednak po krótkiej zabawie przełącznikiem "child-lock" zniknął. Prośba jest o wskazówki przy zdejmowaniu tapicerki drzwiowej oraz jakieś sugestie co do przyczyn awarii i sposobu naprawy.

Co do działania zamka centralnego itd., nie mam zastrzeżeń. Auto to almera N16 2003.

Pozdrawiam serdecznie

Drzwi zablokowały się samoistnie, tzn. po odklejeniu taśmy awaryjnie przytrzymującej drzwi już trzymały się jak niedomknięte, wystarczyło raz trzasnąć i się zamknęły (są na child locku). Z racji soboty, i pozamykanych już sklepów motoryzacyjnych nic nie rozbierałem i zostawiam temat na później :)

Ile za tego typu awarię mogą zaśpiewać w ASO?

A po co zaraz do ASO? Czy nie ma przyjemniejszych sposobów wydawania pieniędzy???

Oczepianie tapicerki, ma siś podobnie do przednich drzwi ( opis znajdziesz na forum ). Najpierw plastiki z podłokietnika, śruby w podłokietniku, plastikowe "śruby" w boczku tapicerskim no i zdjęcie korby od uchylania szyby ( na niej założona jest obejma w kształcie znaku Omega ) chyba, że masz elektrykę to po zdjęciu plastiku z podłokietnika, odpinasz kostkę.

• 2 lata później...
Gość Łukasz89

Witam, nie chce zakładać nowego wątku.

Mam taki problem, któregoś dnia przestał mi nagle działać zamek w drzwiach od kierowcy (niestety w mojej almerce jest tylko jeden taki zamek jakbym chciał otworzyć kluczykiem), i tak centralny otwiera/zamyka i w środku ten taki pstryczek też otwiera i zamyka ale nie mogę przekręcić kluczykiem w zamku.

Ma ktoś jakiś pomysł co mogło się stać?

Uprzedze, że w mrozy dało bez problemu przekręcić, do środka raczej dobry sąsiad nic nie wsadził aż tu pięknego dnia lipa i nie działa ;/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...