Gość czaro Opublikowano 7 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2010 Czy jest mozliwośz zamontowania schowka na okulary w Almerze N16, jeżeli oryginalnie nie było ? Czy podsufitka się różni, jest przetłoczona lub coś takiego ? Ktoś montował, demontował, zna szczegóły ? Znalazłem na allegro i się zastanawiam..... http://www.allegro.pl/item908147237_nissan_almera_n16_lampka_schowek_na_okulary.html#gallery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Missiakkuss Opublikowano 7 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2010 W mojej Almie (2003) schowek i lampki wyglądają inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość woocash Opublikowano 7 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2010 W mojej 2003 też inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarof15 Opublikowano 7 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2010 a ja mam takie same. Ale nie mam pojęcia czy jest taka możliwość zamontowania tego;) ale myślę że dla chcącego nic trudnego:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herson Opublikowano 8 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2010 W mojej Almie (2003) schowek i lampki wyglądają inaczej. Bo zarówno Ty jak i woocash macie Almery po lifcie. Po tapicerce widać, że tutaj mamy doczynienia z przed liftową. Swoją drogą, ciekawe rozwiązanie. W oplach zakładało się to w miejscugdzie nie ma rączki nad drzwiami kierowcy. Czaro zmierz to co masz u siebie, niech sprzedawca poda Ci wymiary tego co oferuje i sprawdź jak by pasowało. U siebie nie dałbym rady tego założyć, ponieważ lampkę mam na środku auta, na wysokości słupka z pasami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość woocash Opublikowano 8 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2010 W mojej po FL mam takie superaśny schoweczek ale żadne okulary sie do niego nie mieszczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość soda Opublikowano 8 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2010 U siebie nie dałbym rady tego założyć, ponieważ lampkę mam na środku auta, na wysokości słupka z pasami. Lampkę do oświetlenia wnętrza też mam na środku na wysokości słupka B, a ten dodatkowy schowek z lampkami do czytania mapy zaraz przy lusterku. Zastanawiam się tylko do czego to jest przykręcone. Myślę ,że będzie konieczne jakieś dodatkowe mocowanie pod podsufitką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herson Opublikowano 8 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2010 Z przodu, to ja w ogóle nie mam i dlatego wymieniając antenę, którą z kolei mam z przodu, musiałem odkręcać osłony słoneczne i odchylać podsufitkę. Swoją drogą, żadnego usystematyzowania czy to różne wersje na różne rynki europejskie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Paweł Rz Opublikowano 8 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2010 (edytowane) U siebie nie dałbym rady tego założyć, ponieważ lampkę mam na środku auta, na wysokości słupka z pasami. Ja mam almere z ostatniej serii przed liftem i mam taki schowek zamontowany razem z lampkami do czytania. Mysle ze nie powinno byc problemow z montażem, kwestja doprowadzenia zasilania. Mam równierz lampke centralną na szerokości słupka B; świeci sie po otwarciu auta i gaśnie kilka sekund po zajęciu miejsca za kierownicą. Edytowane 8 Lutego 2010 przez Paweł Rz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość czaro Opublikowano 8 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2010 no właśnie koledzy mam Almerke z 2002r (chyba ta najnowsza) i mam jedno światełko po środku autka a ten schowek z przodu na okulary to wg książki wyposazenie dodatkowe. Nie wiem co mam zmierzyć, nie wiem czy w posufitce jest jakies przetłoczenie na ten schowek czy tez da rade na istniejace zamontować. Nie moge z kolei isc na całość bo auto jest służbowe, jak zniszcze cos to bedzie lipa, dopóki moje przeróbki się udają nic mi nikt nie powie.... Najlepiej jakby odezwał sie ktoś kto ma taki schowek i jakby mu sie chcialó zerknąć pod spód czy posufitka jes po całosci prosto (jak u mnie) czy też na przykład zagłębia się w miejscu tego schowka,wtedy bym musiał wycinac w tej mojej podsufitce,rozumiecie ? Swoją drogą dzięki wszystkim za udział w tym przedsięwzięciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herson Opublikowano 9 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2010 no właśnie koledzy mam Almerke z 2002r (chyba ta najnowsza) i mam jedno światełko po środku autka a ten schowek z przodu na okulary to wg książki wyposazenie dodatkowe. Nie wiem co mam zmierzyć, nie wiem czy w posufitce jest jakies przetłoczenie na ten schowek czy tez da rade na istniejace zamontować. Nie moge z kolei isc na całość bo auto jest służbowe, jak zniszcze cos to bedzie lipa, dopóki moje przeróbki się udają nic mi nikt nie powie.... Najlepiej jakby odezwał sie ktoś kto ma taki schowek i jakby mu sie chcialó zerknąć pod spód czy posufitka jes po całosci prosto (jak u mnie) czy też na przykład zagłębia się w miejscu tego schowka,wtedy bym musiał wycinac w tej mojej podsufitce,rozumiecie ? Swoją drogą dzięki wszystkim za udział w tym przedsięwzięciu 2002 to jeszcze nie najnowsza, ja mam 2003 i też jeszcze jest przed liftem. Schowek schowkiem, to co innego. Myślałem, że masz światełko z przodu, pomiędzy osłonami słonecznymi. Pomiędzy osłonami słonecznymi, podsufitka jest przetłoczona ( kształt ma właśnie podobny do tej lampki ze schowkiem z allegro, przynajmniej ja tak mam ), montaż to pewnie kwestia odpowiedniego jej przycięcia ( mniej, żeby z każdej strony można było podłożyć pod ową lampkę ) i doprowadzenia przewodów ( można nawet założyć, że tam są odpowiednie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość czaro Opublikowano 9 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2010 kurde u mnie podsufitka jest po całości prościusieńka,poza tym koles co miał Tino twierdzi że coś,jakieś mocowanie jest zgrzane z dachem zeby było można przykrecic ją,kurde tak w ciemno to nie kupię tego zeby potem rezygnować,a cykam sie spartolic bo autko nie moje,musiałbym popatrzec pomysleć,a nie potem sie w głowę drapać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bartek934 Opublikowano 2 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 Mógłby mi ktoś napisać jak zdemontować podsufitke w N16 5-cio drzwiowej. Bo całkowicie nie działa mi oświetlenie we wnętrzu, sprawdzałem bezpieczniki-ok(są gdzieś jeszcze? czy tylko w kabinie?). I tak myśle że może ktoś zapomniał kabelka podłączyć(eh, nawet nie chce wiedzieć po co tam miałby grzebać) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Teres Opublikowano 2 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 Proponuję ściągnąć instrukcję serwisową - tam jest wszystko. Ja niestety nie przeprowadzałem u siebie operacji zdjęcia podsufitki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Cronos Opublikowano 6 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2010 (edytowane) W mojej po FL mam takie superaśny schoweczek ale żadne okulary sie do niego nie mieszczą. No właśnie. Niby schowek na okulary, ale nawet takie dla niemowlaka ciężko tam wchodzą. Wożę, a raczej woziłem tam klucze od domu do czasu, gdy zapadka od zamykania go mi się nie ułamała (cholerne mrozy ). Teraz wisi sobie otwarty (nawet niebrzydko tak wygląda ) i czeka na lepsze czasy, gdy będę miał wolne troszkę gotówki, by dokonać śmiałego zakupu nowego schowka. Na Allegro widziałem go tylko raz i zgapiłem się z zakupem. Edytowane 6 Marca 2010 przez Cronos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaziu588 Opublikowano 10 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2010 Tez bym to zrobil koledzy. Mam po lifcie z 2004r i kolo lusterka mam pojedynczą lampkę z podłużnym włącznikiem (który z resztą nie zawsze dziala:). Pomysł mam taki aby rozebrać istniejącą lampkę, pojsc do sklepu, albo do kolegi i porównać mocowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość YARU Opublikowano 19 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2010 kaziu, do Twojej almy ten schowek na pewno nie będzie pasował, wiem to z autopsji taki sam leży u mnie w garażu i chyba go wystawię go na aukcje tam gdzie go kupiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi