JACKO29 Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2013 No i dopadło i mnie....szyba trafiona kamykiem w czasie jazdy na autostradzie i piekne pęknięcie na samym środku,od samego dołu do góry na jakieś 25cm...Mało tego ,...urwałem w czasie jazdy osłonę pod silnikiem,ale może dzięki temu jeżdżę dalej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 No i dopadło i mnie....szyba trafiona kamykiem w czasie jazdy na autostradzie i piekne pęknięcie na samym środku,od samego dołu do góry na jakieś 25cm...Mało tego ,...urwałem w czasie jazdy osłonę pod silnikiem,ale może dzięki temu jeżdżę dalej? Nie masz czasem ubezpieczonych szyb? Ja kiedyś z dużym opóźnieniem zaskoczyłem że mam(oc + szyby) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 sprawdzałem zaraz po przyjeździe,nie mam. Dzisiaj jestem na etapie poszukiwań,Pilkington oryginał z wymianą 550zł,jakiś chiński zamiennik 430 z wymianą. Wszyscy wciskaja szyby atermiczne z zielonym paskiem,one same są też lekko zielonkawe.Macie jakieś uwagi na temat tych szyb? Aha!Serwis w wycenie jest najlepszy,,,jak Usain Bolt Z wymianą wołają 1550 zł A! jeszcze jedno!Okazuje się że Pilkingtony (oryginały)produkują ...w Chinach I masz babo placek i wymyślaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El_Diablo Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 A jaką Ci cenę oferują za atermiczne, znajomy zakładał tą atermiczną do siebie i był bardzo później zadowolony, że podszybie nie grzeje się tak jak przy zwykłej szybie, no i co za tym idzie ławiej jest schłodzić w środku latem, ale na począku pamiętam jak marudził, że będzie zielona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Wszyscy z ktróymi rozmawiałem oferowali Pilkingtona lub Nordglasa za ok 450zł szt bez robocizny.Natomiast rozmawiałem z kilkoma serwisami szyb w Polsce i oferowali wlaśnie te zielonkawe z paskiem filtrującym w cenie 270-280 zł.Przy czym jeden z nich oferował oryginalne niemieckie,a jeden oryginalne z USA. Właśnie się zastanawiam ,na ile i jak mocno jest zielona ta szyba? W oryginale jakby się tak dokładniej przyjrzeć to nasze również są takie troszkę zielonkawe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El_Diablo Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Nasze co najwyżej to mają poświatę zieloną, a te atermiczne są lekko zielone. Zresztą jak coś to przecież można podjechać do jakiegoś szybiarza żeby Ci pokazał nawet na innym samochodzie jak to wygląda. No chyba, że marzy Ci się taka szyba http://www.cartils.com/news/the-new-grolsch-a-new-striking-packaging-line-expressing-taste-refreshment-and-unity/ :devil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 (edytowane) Szyba dzisiaj do wymiany,na 9.00 mam odstawić i po południu odebrać. Pilkington,z wymiana 550zet Z tą zielenią to wszyscy przesadzają,okazuje się że chodzi o to że wszystkie szyby są atermiczne i stąd ta delikatna zieleń.A w opisach wygląda to tak jakby żabiego koloru dodawali,przesada. Szyba wymieniona,lżej na kieszeni... Edytowane 20 Sierpnia 2013 przez JACKO29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
notek-a Opublikowano 26 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2013 Mnie też dopadło. Dzisiaj wsiadając po Świętach do samochodu, zauważyłem pęknięcie od dołu szyby długości około 6-7 cm, po przejechaniu 60km ma już 11-12 cm. Zgłosiłem do PZU i czekam na kontakt, a swoja drogą zrobię rozeznanie, czy naprawiać bezgotówkowo czy na kosztorys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fazzi Opublikowano 26 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2013 To są właśnie "zalety" szyb klejonych, przy szybie montowanej na uszczelce nie było tych problemów, z małym pęknięciem można było jeździć lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 27 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2013 Można było...ale nie powinno się jeździć. Pierwszy przegląd rejestracyjny i odpad,do wymiany szyby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qbanczyk Opublikowano 1 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2014 Witam, mnie również pękła przednia szyba podczas postoju (pęknięcie po środku szyby w połowie długości dolnej krawędzi biegnące od krawędzi ok 7 cm i w bok ok 10. Ponieważ święta, sylwester i Nowy Rok to czekam aż serwis się otworzy. Mam nadzieję, że wymienią w ramach gwarancji. Bo to chyba jakaś wada fabryczna lub konstrukcyjna - pierwsza rejestracja luty 2012, licznik nie całe 40 000 km. Może warto założyć wątek pt. Wady fabryczne i konstrukcyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 1 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2014 Szyba jest wklejana,nie siedzi na uszczelce,ale przenosi obciążenia stąd zdarzają się pęknięcia i jest to nie tylko utrapienie Note. Co do takiego tematu...hmmm już kiedyś była podobna propozycja,ale zrezygnowaliśmy z tego,aby nie dawać orężu do dyskusji różnym trollom .Poza tym usterkę można opisać w dziale TTTM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmarcin Opublikowano 2 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 jak szyba pęka sama na postoju? Raczej na postoju zauwazamy pękniecie a ono pojawia się podczas jazdy ale że co? samoczynnie ulega destrukcji szyba przez bład konstrukcyjny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 2 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 Może nie tyle przez błąd,ale zdarza się kumulacja nieszczęśliwych przypadków,naprężenie,mały kamyk i pęknięcie gotowe.Nawet czasami nie wiemy kiedy to się stało.Czasami bywa tak że pęka sama od siebie na skutek naprężeń.Od taka ich uroda. Kiedy byłem na wymianie mojej,w warsztacie mieli Mondeo i Yariskę,a na stojakach mnogo szyb do różnych modeli.A włosy mi się podniosły jak zacząłem dyskutować z serwisantem i powiedział że normą jest u nich wymiana dwóch dziennie...zgroza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qbanczyk Opublikowano 2 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 (edytowane) Autko w serwisie, pan porobił zdjęcia w zleceniu napisał "pęknięta szyba czołowa - pęknięcie dolnej krawędzi - brak uszkodzeń mechanicznych" ale zastrzegł że decyzja o wymianie w ramach gwarancji zapada w centrali i może potrwać ok 1,5 tyg. Bardzo mnie dziwi pęknięcie podczas postoju, dlatego piszę na tym forum, może ktoś miał taki sam przypadek. Co do okoliczności to obstawiam postój, bo ciężko nie zauważyć, nawet podczas prowadzenia (załącznik) i brak "kraterów uderzeniowych". Może ta partia szyb ma jakąś wadę produkcyjną? Pzdr btw. Czy wy też do swojego Note'a dostaliście takie piękne etui na dokumenty, które jest za duże do schowka? Edytowane 2 Stycznia 2014 przez Qbanczyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Makrofag Opublikowano 2 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 (edytowane) Autko w serwisie, pan porobił zdjęcia w zleceniu napisał "pęknięta szyba czołowa - pęknięcie dolnej krawędzi - brak uszkodzeń mechanicznych" ale zastrzegł że decyzja o wymianie w ramach gwarancji zapada w centrali i może potrwać ok 1,5 tyg. Bardzo mnie dziwi pęknięcie podczas postoju, dlatego piszę na tym forum, może ktoś miał taki sam przypadek. Co do okoliczności to obstawiam postój, bo ciężko nie zauważyć, nawet podczas prowadzenia (załącznik) i brak "kraterów uderzeniowych". Może ta partia szyb ma jakąś wadę produkcyjną? Pzdr btw. Czy wy też do swojego Note'a dostaliście takie piękne etui na dokumenty, które jest za duże do schowka? Mi jakiś czas temu też pękła dokładnie pośrodku jak to Panowie z serwisu stwierdzili "jak w mordę strzelił"- wymiana na gwarancji czas oczekiwania na zgodę Centrali to około 1,5 tygodnia - przyszła bez szemrania. Według informacji uzyskanych z serwisu pękła gdyż nierówno nałożony był klej i niewytrzymała naprężeń. Z tego co widzę mamy ten sam rocznik więc może to jakaś sprawa mocznikowa- mój był produkowany w marcu' 2012. Zapomniałem- moje etui pasuje do schowka Edytowane 2 Stycznia 2014 przez Makrofag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 2 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 W fiatach paulio masowo pękały szyby .W kilku artykułach piszą też o pękających szybach w Note , np.w www. magazynauto.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 3 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 Kiedyś też masowo pękały w Matizach. Tam winne były jakieś metalowe podkładki na których opierano szybę podczas wklejania. Po wymianie, fachowcy znajacy temat od razu likwidowali owe nieszczęsnie podkładki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
notek-a Opublikowano 3 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 Szyba już wymieniona - z AC. Zrobiłem to w warsztacie, który sam zlikwidował szkodę, było szybko sprawnie a szyba oryginalna z napisem Nissan (Saint Gobain jak poprzednia). Z tego co spojrzałem w rachunek to wyszło około 2500zł, a koszt wymiany w bardzo dobrym serwisie zajmującym się szybami, na też Saint Gobaina ale bez napisu Nissan, to 625zł Jako ciekawostkę napiszę jeszcze, że jak jeszcze jeździłem z tą pękniętą szybą, to pęknięcie powoli się powiększało, ale w pewnym momencie, na moich oczach, poleciało przez całą szybę prawie do końca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
porter59 Opublikowano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 (edytowane) U mnie wszystko ok, jak narazie,ale im bardziej wgłębiam się w temat forum, to bardziej zaczynam żałować że kupiłem Nota. Może gdybym mieszkał w normalnym kraju i wydałbym pięć wypłat ,a nie dwadzieścia pięć,to pewnie potrafiłbym przymknąć oko na wiele niedociągnięć tego wynalazku. No jeżdzi,ale to nowe, przebieg 1000 km,aż się boję myśleć co będzie za kilka lat. /pękające szyby,wycieki z pokrywy zaworów,rozpadające się sprzęgła,lakier już porysowany od mycia / Ogólnie trasy codzienne do pracy ok 3 km,daje rade. Gdzieś dalej pewnie też,ale jakość tak bez zaufania. Edytowane 6 Stycznia 2014 przez porter59 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Makrofag Opublikowano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 U mnie wszystko ok, jak narazie,ale im bardziej wgłębiam się w temat forum, to bardziej zaczynam żałować że kupiłem Nota. Może gdybym mieszkał w normalnym kraju i wydałbym pięć wypłat ,a nie dwadzieścia pięć,to pewnie potrafiłbym przymknąć oko na wiele niedociągnięć tego wynalazku. No jeżdzi,ale to nowe, przebieg 1000 km,aż się boję myśleć co będzie za kilka lat. /pękające szyby,wycieki z pokrywy zaworów,rozpadające się sprzęgła,lakier już porysowany od mycia / Ogólnie trasy codzienne do pracy ok 3 km,daje rade. Gdzieś dalej pewnie też,ale jakość tak bez zaufania. Kolego spokojnie tak teraz robią wszystkie samochody obojętnie co kupisz czy Fiata czy Mercedesa ma się sprzedać i masz tym jeździć 5-8 lat a potem no cóż.... to już nie ta jakość co samochód kupiony 5-8 lat temu. W mojej ocenie jak na razie na ogromny plus zasługuje serwis robione jest wszystko co zgłoszę i nie ma z tym problemów jak słyszę od innych kolegów posiadaczy innych marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
porter59 Opublikowano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Kolego spokojnie tak teraz robią wszystkie samochody obojętnie co kupisz czy Fiata czy Mercedesa ma się sprzedać i masz tym jeździć 5-8 lat a potem no cóż.... to już nie ta jakość co samochód kupiony 5-8 lat temu. W mojej ocenie jak na razie na ogromny plus zasługuje serwis robione jest wszystko co zgłoszę i nie ma z tym problemów jak słyszę od innych kolegów posiadaczy innych marek Skoro tak.to dlaczego te zabawki takie drogie,a swoją drogą serwis gwarancyjny pewnie tylko rok,bo nawet na pierwszy płatny przegląd nie mam zamiaru jechać.Z ostatnim autem też nie jeździłem,tylko drobne naprawy u zaufanego mechanika.Jeździ do dzisiaj od 16-tu lat. No fakt - Nexia.Jeszcze do koreańców można mieć zaufanie,reszta to zabawki.Oczywiście w cenie do 50-tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Porter fatalista Nie słyszałem o sprzęgle ,które komuś rozleciało się w nowym samochodzie,a także w starszym.Jeżeli już to była wina taniego wyrobu,a w takich miejscach jak sprzęgło i docisk raczej nie powinno sie oszczędzać.Poza tym ważny jest styl jazdy.Mam ponad 90 tys i nic się nie dzieje,tak ze sprzęgłem jak i z tym sławnymi "wyciekami " spod pokrywy.Wyciek to było baaardzo duże słowo w stosunku do zaistniałego faktu zatłuszczenia rantu pokrywy.Co do szyb to niestety ta przypadłość jest nie tylko bolączką Note,więc nabierz pewności do tego toczydełka i smigaj nim z przyjemnościa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
porter59 Opublikowano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 (edytowane) Porter fatalista Nie słyszałem o sprzęgle ,które komuś rozleciało się w nowym samochodzie,a także w starszym.Jeżeli już to była wina taniego wyrobu,a w takich miejscach jak sprzęgło i docisk raczej nie powinno sie oszczędzać.Poza tym ważny jest styl jazdy.Mam ponad 90 tys i nic się nie dzieje,tak ze sprzęgłem jak i z tym sławnymi "wyciekami " spod pokrywy.Wyciek to było baaardzo duże słowo w stosunku do zaistniałego faktu zatłuszczenia rantu pokrywy.Co do szyb to niestety ta przypadłość jest nie tylko bolączką Note,więc nabierz pewności do tego toczydełka i smigaj nim z przyjemnościa Dobrze,że jest pare osób trzymających na duchu.Faktycznie za dużo czytam,a za mało jeżdżę.Może dlatego,że okres zimowy. Ale jedno jest pewne.Te auta jakby z roku na rok bardziej delikatne. Edytowane 6 Stycznia 2014 przez porter59 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Porter,co chciałeś mi powiedzieć ,edytując mój post? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi