Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N15] Długie odpalanie auta 1.6 . PROŚBA o radę ....

Gość n15nissan

Rekomendowane odpowiedzi

Gość n15nissan

]Witam.

Dotyczy : Nissan Almera n15 , 98 r lift, hatchback , silnik 1.6 66Kw = 90KM , jest instalacja gaz. sekwencja STAG 200.

Otóż jest pewien problem:

Auto moje dosyć długo kręci -odpala. Instalacja gaz. jest sekwencyjna -czyli na benzynie odpala przełącza się przy temp silnika 30 stopni.

Byłem u dość dobrego gazownika wymieniliśmy filtry, wyregulował sprawdził na komp wszystko niby OK.

-Świece Ok świeże , przewody też, aparat zapłonowy cały ,jakiś czas temu wymieniony- gdyż poprzedni całkiem padł.

-I na poprzednim i na tym aparacie zapłonowym tak samo "ciężkie odpalanie".

-A jednak dalej tak się, że auto kręci kręci kilka sekund.

Co to może być?

-czy pompka paliwa słabo podaje paliwo? czy co ..... ?

Odpiszcie

Zanim zaczniesz wydawać wiecej pieniedzy sprawdź następujace żeczy

zawór zwrotny paliwa na listwie wtryskiwaczy kąt wyprzedzenia zapłonu oraz przeprować regulacje ssania sa to rzeczy nie kosztowne a maja wpływ na odpalanie silnika na bezynie bo o to właśnie chodzi

]Witam.

Dotyczy : Nissan Almera n15 , 98 r lift, hatchback , silnik 1.6 66Kw = 90KM , jest instalacja gaz. sekwencja STAG 200.

Otóż jest pewien problem:

Auto moje dosyć długo kręci -odpala. Instalacja gaz. jest sekwencyjna -czyli na benzynie odpala przełącza się przy temp silnika 30 stopni.

Byłem u dość dobrego gazownika wymieniliśmy filtry, wyregulował sprawdził na komp wszystko niby OK.

-Świece Ok świeże , przewody też, aparat zapłonowy cały ,jakiś czas temu wymieniony- gdyż poprzedni całkiem padł.

-I na poprzednim i na tym aparacie zapłonowym tak samo "ciężkie odpalanie".

-A jednak dalej tak się, że auto kręci kręci kilka sekund.

Co to może być?

-czy pompka paliwa słabo podaje paliwo? czy co ..... ?

Odpiszcie

Próbowałeś kasowania adaptacji sterownika benzynowego poprzez zdjęcie klemy na noc? Ile masz zwykle paliwa w zbiorniku? Tak jest odkąd masz LPG czy problem nasilał się stopniowo? Sprawdziłbym jeszcze skąd jest wzięte zasilanie (+) sterownika gazowego po przekręceniu stacyjki i czy impuls zanika po wyłączeniu stacyjki czy jest może jakieś podtrzymanie przez kilka sekund po przekręceniu stacyjki na off.

Gość n15nissan

Próbowałeś kasowania adaptacji sterownika benzynowego poprzez zdjęcie klemy na noc? Ile masz zwykle paliwa w zbiorniku? Tak jest odkąd masz LPG czy problem nasilał się stopniowo? Sprawdziłbym jeszcze skąd jest wzięte zasilanie (+) sterownika gazowego po przekręceniu stacyjki i czy impuls zanika po wyłączeniu stacyjki czy jest może jakieś podtrzymanie przez kilka sekund po przekręceniu stacyjki na off.

=================

=================

Nie probowałem - kasowania adaptacji sterownika benzynowego poprzez zdjęcie klemy na noc.

-Paliwo zawsze jest na stanie, jeżdze coiraz na samym paliwie.

-Kupiłem tą almerę już miała LPG.

- Może warto też sprawdzić to co mówisz :

"skąd jest wzięte zasilanie (+) sterownika gazowego po przekręceniu stacyjki i czy impuls zanika po wyłączeniu stacyjki czy jest może jakieś podtrzymanie przez kilka sekund po przekręceniu stacyjki na off."

słuchajcie co jeszcze innego może być?

odp.

• 3 tygodnie później...

Miałem kiedys coś podobnego tez mam sekwencje , raz zapalal od razu a nieraz musialem dlugo krecic .Pomogla mi dopiero regeneracja parownika , mialem tak zniszczone gumy ze przepuszczal mi gaz i zalewal silnik.

• 8 miesięcy temu...

witam wszystkich!!

-Jaki ma wpływ czujnik temperatury na odpalanie auta? czy gdyby byl uszkodzony to podaje zle informacje o temperaturze silnika i wtedy dlugo kreciii ?

czy w sytuacji gdy moja Almera n15 1.6 kreci dlugo i dlugo zanim odpali - moze miec uszkodzony CZUJNIKA TEMPERATURY SILNIKA? ( taka jest sugestia mechanika)

czy tez np. Do wymiany REDUKTOR GAZU ?

Proszę o odp

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...