Gość DarkDaro Opublikowano 9 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2010 Witam Ostatnio mam taką dziwną przypadłość. Po odpaleniu zimnego silnika w miarę nagrzewania pojawia się ciepłe powietrze ale po tym jak silnik osiagnie temperaturę pracy ciepłe powietrze znika i leci tylko zimne. Czym to moze być spowodowane? Nieraz po dłuższej jeździe na ciepłym silniku ogrzewanie wraca ale jest dośc słabe. Kiedys to nie szło wyrobić w środku jak miałem ogrzewanie właczone na maxa a teraz to alebo ledwo bździ albo znika wogóle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość binio Opublikowano 9 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2010 kolego pierwsze co powinienes sprawdzic to czy termostat dziala i sie otwiera, najlepiej podjedz do jakiegos mechanika napewno nie wezmie duzo za sprawdzeni no chyba ze koledzy majajakies swoje sposoby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mir-e Opublikowano 9 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2010 obstawiam uszczelkę pod głowicą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jachu308 Opublikowano 11 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2010 WITAM. Stawiam na podpowiedz kol. binia miałem coś podobnego po wyciągnięciu termostatu okazało się że jest niesprawny, wymieniłem termostat i wszystko OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DarkDaro Opublikowano 12 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2010 Ufff, no to dobrze, że nie głowica. W sumie to ani nie ubywało płynu ani tez nie kopcił na biało więc głowica raczej mało prawdopodobna. Ponadto gdyby dmuchało spaliny do układu chłodzenia to wogóle bym nie miał ogrzewania a tu raczej sytuacja się powtarza przy każdym uruchomieniu. Zacznę od termostatu i zobaczymy. Dzięki za sugestie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość terranosaur Opublikowano 18 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2010 i co naprawiles to , co bylo przyczyną ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DarkDaro Opublikowano 23 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2010 Tak naprawiłem. Poprzedni użytkownik nalał jakiegoś uszczelniacza do chłodnicy, który zamulił przewód łączący zbiornik wyrównawczy z chłodnicą. Chłodnicę w końcu wymienił ale tego szajsu nie usunął. To mnie cholernie zmyliło bo płyn w zbiorniku wyrównawczym był a w chłodnicy już jakby troszkę mało. Dobrze że się nie przegrzał. W warsztacie wszystko mi wyczyścili i nie ma problemów. W razie czego mam do oddania termostat :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojnar15 Opublikowano 17 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 Też mam problem z ogrzewaniem. Mianowicie przejechałem 130 km i ogrzewanie słabe było i do tego znikało i zimne leciało. Miałem wymieniany termostat. Może mieć wpływ korek od chłodnicy ?? Kiedyś kupiłem i jak zakręciłem to taki luźny jest. Nagrzewnice mam nową. Druga sprawa jest taka nie mogę znaleźć nigdzie tematu. Mianowicie mam problem, jadąc autem przy zmianie biegów auto chodzi cicho, ale jak wrzucę 5 bieg to jakiś szum od strony silnika. Chodzi głośno, że radio muszę podkręcić głośniej. Jutro wymieniam polibusze przód i tył. To zapytam mechanika, ale znając życie może nie wiedzieć. Mechanik mechanik mechanikowi nie równy. Może domyślacie się co to jest?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Badger1s Opublikowano 17 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 Zapewne skrzynia biegów będzie, było o tym kilka tematów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.