Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P12, 1.9 dCi] Włączanie świateł w okresie zimowym

keramj

Rekomendowane odpowiedzi

Czy istnieje jakaś prosta metoda na ustawienie komputera w ten sposób, żeby światła były włączane i wyłączane kluczykiem zapłonu?

Często zdarza mi się zapomnieć o ich włączeniu (niestety, nawyk z poprzedniego auta).

Wprawdzie nie wiem jak to jest w P12 z ustawieniem komputerka "pod światła", ale jeżeli z jakichs powodów byłoby to niemożliwe/utrudnione w wykonaniu, to myślę, że wartym rozważenia byłaby opcja podpięcia jakiegoś "piszczka", który załączałby się wraz z przekręceniem kluczyka, a milknął wraz z załączeniem świateł - coś takiego, dawnymi czasy stosowano do kierunkowskazów, proste, nie nastręcza problemów z montażem, a przy tym bardzo skuteczne :)

Fabrycznego komputera w ten sposób tak nie nastawisz, pozostaje montaż modułu u pierwszego lepszego elektryka samochodowego.

Jutro sprawdzę to jeszcze u koleżanki w P12 w aucie i z instrukcją obsługi.

• 7 miesięcy temu...

a może połączyć sie z kompem za pomocą programu DDT2000, w końcu P12 jest prawie ze stajni renaulta i tam poszukać takiej możliwości, ten program naprawdę dużo może :)

a może połączyć sie z kompem za pomocą programu DDT2000, w końcu P12 jest prawie ze stajni renaulta i tam poszukać takiej możliwości, ten program naprawdę dużo może :)

Myślisz że program może zapalić światła które nie są sterowane żadnym komputerem?

W P12 jest jeszcze prosty układ: bezpieczniki>przełącznik zespolony>żarówki.

jak można regulować czas świecenia lampki we wnętrzu i inne sprawy to może i to, nie wiem ja bym spróbował jak bym poszukiwał jakiegoś rozwiązania

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...