Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N16] 2,2 Dci Kontrolki na desce

Gość badger79

Rekomendowane odpowiedzi

Gość badger79

Witajcie!

Mam od wczoraj taki oto problem: po wyjęciu kluczyka ze stacyjki, palą się wszystkie kontrolki, które normalnie palą się w położeniu kluczyka w pozycji ON. Gdy włożę kluczyk i przekręcę na ON - doskakuje jedynie kontrolka świec żarowych. Po odpaleniu gasną wszystkie, a po 1-2 minutach żarzą mi się kontrolki hamulca i czasami delikatnie oleju. Ciekawe, prawdza? Ma ktoś pomysł o co loto ? ;) może problem z masą?

mały update :(

przy próbie uruchomienia silnika poszedł dymek - z okolicy wiązki pod akumulatorem - a na kontrolce zapalił się błąd ESP, ABS oraz hamulca!!!! ktokolwiek widział, ktokolwiek wie o co tu chodzi...?? :((

kolejny update :)

oprócz powyższych niedomagań, dodam jeszcze niedziałający prędkościomierz i licznik kilometrów :) coś mi się widzi, że to praca dla elektryka się szykuje, może jakiś problem z wiązką elektryczną....??

Mimo najlepszych chęci i ogromnej wiedzy forumowiczów, nie oczekuj, że ktoś pomoże Ci przez net rozwiązac ten problem.

Porządny elektryk samochodowy się kłania

Gość badger79

Mimo najlepszych chęci i ogromnej wiedzy forumowiczów, nie oczekuj, że ktoś pomoże Ci przez net rozwiązac ten problem.

Porządny elektryk samochodowy się kłania

Dzięki Herson :) dziś właśnie mam odbiór auta od elektryka - dokładnie opiszę co było przyczyną. Może ktoś kiedyś będzie miał podobny problem i może będzie ten tamat przydatny, choć nikomu tego nie życzę.

Pozdrawiam!

Kłopot rozwiązany :) problemem była wiązka - kilka kabelków "masowało" i spowodowało, że pół roku temu zniknął mi ESP, a kilka dni temu również ABS i świeciły się kontrolki. Tak więc temat uważam za zamknięty :) :) :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...