Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[WP12/P12] Wybite sworznie wachaczy

Gość symbiosis
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość symbiosis

Witam, zna ktoś może w Krakowie dobrego mechanika który podejmie się wymiany sworzni z dolnych przednich wachaczy Primerki WP12? lub może jakieś namiary na hurtownię z tanimi wachaczmi, w ASO powiedzieli 1000! zł wachacz , dawniej na allegro można było dostać odpowiedniki za 300 zł od sztuki i gdyby ktoś jeszcze wiedział skąd mogę załatwić zimmerblocki tylnej belki.

Z góry WIELKIE DZIĘKI za odpowiedź :rolleyes:

Edytowane przez symbiosis

do ASO to nie jeździj ! jeśli masz do wymiany same sworznie to kup w sklepie jakieś lepszej marki i jedz do jakiegoś mechanika to Ci z pocałowaniem ręki wymieni za grosze. Wymiana sworzni jest dosyć prosta i pewnie byś sam wymienił.

z tego co zerknąłem to budowa sworznia w P12 jest podobna do P11 i wymiana to góra 2 godziny dla znającego temat.O ASO zapomnij bo oni biorą kase za nic.

Gość symbiosis

z chęcią bym wymienił same sworznie tym bardziej że to koszt max 60 zł za sztukę, ale problem tkwi w zakładzie mechanicznym w Krakowie który się tego podejmie.

Jeżeli w Krakowie były jakieś serwisy daewoo i zmienili lub rozszeżlyli zakres swoich usług o inne modele to próbuj tak. Ja uważam że w Warszawie to są jeszcze w miarę tanie warsztaty gdzie można takie rzeczy robić.

z chęcią bym wymienił same sworznie tym bardziej że to koszt max 60 zł za sztukę, ale problem tkwi w zakładzie mechanicznym w Krakowie który się tego podejmie.

Czesc,

Sprobuj w warsztacie p. Wszolka. Tel. 601 453 296. Wymienialem tam rozrusznik i kolo masowe w swojej P12. Polecono mi warsztat ze wzgledu na dobre opinie przy remontach zawieszenia i kontroli zbieznosci.

Warsztat jest na ul. Witkowickiej 54 (jedziesz 29 na Wawe, po minieciu ostatnich swiatel / zjazd na Kuznice kollatajawska) odliczasz 3 gorki i na 3 jedziesz w lewo. A pozniej to juz po glownej, jakies 2 km.

Powodzenia.

Gość symbiosis

Czesc,

Sprobuj w warsztacie p. Wszolka. Tel. 601 453 296. Wymienialem tam rozrusznik i kolo masowe w swojej P12. Polecono mi warsztat ze wzgledu na dobre opinie przy remontach zawieszenia i kontroli zbieznosci.

Warsztat jest na ul. Witkowickiej 54 (jedziesz 29 na Wawe, po minieciu ostatnich swiatel / zjazd na Kuznice kollatajawska) odliczasz 3 gorki i na 3 jedziesz w lewo. A pozniej to juz po glownej, jakies 2 km.

Powodzenia.

Wielkie dzięki, tak też zrobię :)

• 3 tygodnie później...

witam,

Aby nie powielac podobnego tematu mam pytanie, jak sprawdzic czy przednie tuleje gumowo-olejowe sa zuzyte.

Nic nie cieknie z nich(maja tylko jakiz przezroczysty klejacy sie jakby zel na nich - cos w roaju zabezpieczenia.#

luzow tez nie maja a opony jak wcinalo od srodka tak zjada dalej.Zbieznosc ustawiona a potem 2razy sprawdzana - ok.

Czy moze to byc gorny wahacz?

Sworznie wymienilem rowniez.

Bo nie usmiecha mi sie wymienia dobrych wahaczy(60£ za sztuke +wymiana) zwlaszcza ze niedawno wymienilem w nich sworznie.

Nic mi rowniez nie sciaga i obie opony taksamo tnie.

A gdzie nie pojechalem na sprawdzenie to wszystko ok.(serwis nissana, mechanicy a nawet goscie co robia badanie techniczne)

Edytowane przez adambg

• 6 miesięcy temu...