pieto83 Opublikowano 14 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 Witam, Jak to jest z tą magiczną lamką check engine soon, u mnie zapala się dość często, Czy zapalenie jej oznacza przejście ECU i ogólnie samochodu w stan awaryjny ? (jakie są wówczas straty ?) Generalnie mam rożne odczucia raz że samochód traci na mocy a, raz niekoniecznie .. Błąd jaki wywala to coś z emisją spalin, poprzedni własciciel powiedział że to wina trefnego paliwa (biore z lotosa -98) czy to może być faktyczny powód ? jakie mogę wymienić elementy eksploatacynje aby coś pomóc .. ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BossNY Opublikowano 16 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 Ja również tankuje 98 z lotosa i zero problemów, pewnie to coś z sondą od spalin ale ja nie jestem w temacie, koledzy z forum którzy wymieniali układy wydechowe będą się orientowali bardziej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pieto83 Opublikowano 19 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2010 powracając do temu, gostek obsługujący staje nakierował mnie na pewien trop ; ponieważ zdarza się że dystrybutory blokują się mniej więcej przy połowie baku, potem trzeba znacznie zmniejszyć ciśnienie aby dolać do końca, wiec jak powiedział unosi się za dużo oparów wiec podejrzewam ze coś tu możne być przyczyna Ktoś jest w stanie rozwinąć wątek .. ? z góry dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.