Gość qubba Opublikowano 14 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 witam, mam maly problem, a mienowicie od jakis 2 miesiecy, co jakis czas pedal sprzegla w moim sunny robi sie "miekki", nie stawia oporu, lekko wystarczy go ruszyc i on juz sie wciska... po kilku wcisnieciach wraca wszystko do normy. Poza tym, gdy jade i lekko dotkne ten pedal to czuc wibracje od obrotow... tak kombinuje, ze moze sprzeglo do wymiany, ale jak czytam czym sie objawia popsute sprzeglo, to nic z tych rzeczy nie zaobserwowalem, auto rusza na wzniesieniu, przyspiesza na 4-5 biegu, nie ma innych efektow, poza wspomnianym "miekkim" padalem od czasu do czasu i tymi wibracjami... aaa i jak jest taki "miekki" to bierze od razu przy samej podlodze... ma ktos pojecie co moze byc nie halo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
creativesb Opublikowano 14 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 Ja w P10 też mam dziwną rzecz, jak jeżdżę sam, albo we 2 to wszystko ok, sprzęgło chodzi lekko, a jak jadę w 5 ciężkich osób to od razu czuje że chodzi ciężej, i potem jak jadę sam to parę kilometrów jest ciężko, a potem już normalnie jak zawsze...na wolnych obrotach jak mam puszczone sprzęgło to słychać stukanie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MICHOO Opublikowano 15 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2010 qubba to jest wina docisku tzw słoneczka. A miałes już wymieniane sprzęgło??? bo u mnie np po wymianie na valeo też mam wibracje na pedale sprzęgła jest to spowodowane złym wyważeniem docisku, lub uszkodzonym łożyskiem oporowym. Jak by nie patrzeć sprzegło do wymiany. Polecam z low budżetowych AISIN. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość qubba Opublikowano 15 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2010 qubba to jest wina docisku tzw słoneczka. A miałes już wymieniane sprzęgło??? bo u mnie np po wymianie na valeo też mam wibracje na pedale sprzęgła jest to spowodowane złym wyważeniem docisku, lub uszkodzonym łożyskiem oporowym. Jak by nie patrzeć sprzegło do wymiany. Polecam z low budżetowych AISIN. ponoc bylo wymieniane przy ok 170k km ja kupilem jak mial ponad 200k a teraz ma 260k sprzegla widze w cenie 200-400zl a robocizna w warsztacie ile kosztuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BTB Opublikowano 15 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2010 ponoc bylo wymieniane przy ok 170k km ja kupilem jak mial ponad 200k a teraz ma 260k sprzegla widze w cenie 200-400zl a robocizna w warsztacie ile kosztuje? Robocizna 300-350zl + dolicz olej do skrzyni najlepiej valvoline 75w90 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość qubba Opublikowano 15 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2010 Robocizna 300-350zl + dolicz olej do skrzyni najlepiej valvoline 75w90 bylem dzis na warsztacie i panowie cos podlubali przy lince od sprzegla, mniej wibruje, poki co pedal dziala normalnie, sie zobaczy jak dlugo ;-) a jak dalej sie bedzie sypac, to faktycznie 350zl robocizna + 350zl sprzeglo + olej i wartosc auta bedzie - bezcenna ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BTB Opublikowano 16 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 bylem dzis na warsztacie i panowie cos podlubali przy lince od sprzegla, mniej wibruje, poki co pedal dziala normalnie, sie zobaczy jak dlugo ;-) a jak dalej sie bedzie sypac, to faktycznie 350zl robocizna + 350zl sprzeglo + olej i wartosc auta bedzie - bezcenna ;-) mialem tak samo , regulaowalem sobie linke sam ale to i tak malo dawalo , u mnie poduszka pod sprzeglem byla rozwalona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.