Gość przemekGTI Opublikowano 14 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 Witam po 72 tysiącach nadszedł czas na tylne hamulce. ( almera II n16 2003 1.5 98 km ) Mam wiec pytanie według książki serwisowej napraw nissana przy zdejmowaniu klocków trzeba zdjąć (rozłąnczyć) linkę hamulca ręcznego. (jak to wykonać ?? jest tam śruba i sprężyna przy lince ręcznego ). Kolejne pytanie czym najlepiej smarować zaciski hamulcowe ( prowadnice ) .Pastą miedziana czy smarem grafitowym ?? pozdrawiam i dziękuję za dobre odpowiedzi. Przemek Przeniosłem. Diabeł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mind Opublikowano 14 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 Ja luzuję linkę do ręcznego (regulacja) i linka schodzi. Przy zacisku trzeba jeszcze wybić taką blaszkę mocującą. Prowadnic klocków hamulcowych (miejsce styku zacisku z klockiem) nie smaruję jedynie czyszczę. Powinno się to smarować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość peryskop Opublikowano 16 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 Ja(miejsce styku zacisku z klockiem) nie smaruję jedynie czyszczę. Powinno się to smarować? taaaak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość przemekGTI Opublikowano 19 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2010 A więc panowie czym mam posmarować śruby prowadnic zacisków. Regulacja ręcznego znajduje się w kabinie przy dźwigni ręcznego?? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SnowLady Opublikowano 16 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2010 na temat n16 wszystko jest tu http://forum.nissanklub.pl/index.php/forum/8-almera/ wystarczy poszukac ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość soda Opublikowano 19 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2010 na temat n16 wszystko jest tu http://forum.nissanklub.pl/index.php/forum/8-almera/ wystarczy poszukac ! I niby do czego miał być ten link ? Jestem ciekawy , bo tez mnie czeka wymiana klocków z tyłu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rudy89 Opublikowano 20 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2010 Z doświadczenia mojego i ojca wynika, że jak się nie posmaruje specjalną pastą, to będą się zapiekały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.