Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

problem z kierunkowskazem prawym

Gość almeratino

Rekomendowane odpowiedzi

Gość almeratino

witam. na początku powiem że jestem tu nowy. myśle że mi pomożecie. jadąc dzisiaj chciałem stanąć na poboczu wiec wrzuciłem prawy kierunek . pare razy piknął tak normalnie a po chwili zaczął pikać tak jak jakiś stroboskop( bardzo szybko) ( na zewnątrz i wewnątrz auta). I od tamtego czasu ciągle mi tak robi ten prawy kierunkowskaz. co to może być ? Myślałem że byłby to przerywacz ale nie wiem czy AT takowy posiada, ewentualnie może to jakieś zwarcie? Prosze o pomoc. Jeśli to temat nie w tym dziale to przepraszam. Pozdrawiam. Łukasz z Nowego Tomyśla.

W dniu 15.02.2010 o 19:16, almeratino napisał:

witam. na początku powiem że jestem tu nowy. myśle że mi pomożecie. jadąc dzisiaj chciałem stanąć na poboczu wiec wrzuciłem prawy kierunek . pare razy piknął tak normalnie a po chwili zaczął pikać tak jak jakiś stroboskop( bardzo szybko) ( na zewnątrz i wewnątrz auta). I od tamtego czasu ciągle mi tak robi ten prawy kierunkowskaz. co to może być ? Myślałem że byłby to przerywacz ale nie wiem czy AT takowy posiada, ewentualnie może to jakieś zwarcie? Prosze o pomoc. Jeśli to temat nie w tym dziale to przepraszam. Pozdrawiam. Łukasz z Nowego Tomyśla.

Witam,sprawdzałeś żarówki prawdopodobnie któraś z prawej strony jest przepalona,pozdrawiam.

Gość almeratino

no miałeś racje że to była żarówka . w lampie nie świeciła. powiedzcie mi jak mam wyciągnąć tą żarówkę od kierunkowsaza z lampy przedniej? bo ryram na bok na góre tu i tam i nie idzie?

A nie dojdziesz do niej po kabelkach? Może jest wcisnięta jak ta od pozycyjnych, że wystarczy pójść po kablach, nastepnie zafundować gniazdku/obsadzie ćwierćobrotu, i juz wszystko w rękach, gotowe do wymiany?!?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...