Gość SandałN Opublikowano 15 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2010 zamykam teraz tylko z kluczyka Moje przypuszczenia to zepsuty sterownik centralnego zamka Sprawdzałem i pilota i mechanizm Proszę o sugestie w sprawie montażu lub czy coś jeszcze sprawdzić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrAli Opublikowano 16 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 Jaka centralka ? Jak LUCAS to proponuję zainteresować się emulatorem IMMO 8AS. http://www.emel-alarmy.pl/files/moduly/immo_8AS.pdf - adres chwilowo nie działa ale jeszcze kilka dni temu działał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimm Opublikowano 16 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 Sprawdzałeś czy z kluczyka zamykają się wszystkie drzwi ? Może sam pilot się rozkodował, poszukaj na forum na temat kodowania kluczyka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 83tomek83 Opublikowano 16 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 Jaka centralka ? Jak LUCAS to proponuję zainteresować się emulatorem IMMO 8AS. http://www.emel-alarmy.pl/files/moduly/immo_8AS.pdf - adres chwilowo nie działa ale jeszcze kilka dni temu działał. Może się mylę, ale jaki związek ma emulator immo ze sterownikiem centralnego zamka ?? Według mnie żaden. Jeśli z kluczyka centralny zamyka Ci poprawnie wszystkie drzwi to też proponowałbym najpierw sprawdzić pilota czy się nie rozkodował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SandałN Opublikowano 16 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 Pilot jest nieorginalny ( widocznie ktoś dołożył zamykanie z pilota , a fabrycznie było tylko z kluczyka )Alme mam ponad 3 lata i co jakiś czas zamykanie z pilota sprawiało problemy Drugi pilot wogóle nie działał od początku Jestem zdecydowany założyć nową centralke z 2 sprawnymi pilotami Wybrałem niedrogą na allegro Mam jeszcze wątpliwości czy to na pewno sterownik ktoś ma doświadczenia z montażem (WYMIANĄ ) sterownika Proszę o sugestie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimm Opublikowano 17 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 Jeśli centralny działa z kluczyka, a piloty nie chcą mimo ponownego kodowania działać, to pewnie padł sterownik od pilota, miałem ten sam problem i wymiana pomogła. Dla pewności , sprawdziłbym sterownik od pilota który będzie podpięty do sterownika centralnego zamka i go spróbował zresetować ( zworka przy obudowie lub w środku ) jeśli nie ma to poszukaj i kup taki sam model, zaoszczędzisz sobie dłubania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SandałN Opublikowano 17 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 pilot jest dość wiekowy Kupiłem dzisiaj uniwersalny sterownik na allegro Sprzedawca wysyła podobno schemat do danego modelu W moim wypadu almera hatchback 1,4Gx Chciałbym sam zamontować(wymienić)Może ktoś ma jakieś doświadczenia z tym związane Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.