Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N15] Montaż sterownika - Centralny Zamek

Gość SandałN

Rekomendowane odpowiedzi

Gość SandałN

zamykam teraz tylko z kluczyka Moje przypuszczenia to zepsuty sterownik centralnego zamka Sprawdzałem i pilota i mechanizm

Proszę o sugestie w sprawie montażu lub czy coś jeszcze sprawdzić ?

Sprawdzałeś czy z kluczyka zamykają się wszystkie drzwi ? Może sam pilot się rozkodował, poszukaj na forum na temat kodowania kluczyka.

Gość 83tomek83

Jaka centralka ? Jak LUCAS to proponuję zainteresować się emulatorem IMMO 8AS.

http://www.emel-alarmy.pl/files/moduly/immo_8AS.pdf - adres chwilowo nie działa ale jeszcze kilka dni temu działał.

Może się mylę, ale jaki związek ma emulator immo ze sterownikiem centralnego zamka ?? Według mnie żaden.

Jeśli z kluczyka centralny zamyka Ci poprawnie wszystkie drzwi to też proponowałbym najpierw sprawdzić pilota czy się nie rozkodował.

Gość SandałN

Pilot jest nieorginalny ( widocznie ktoś dołożył zamykanie z pilota , a fabrycznie było tylko z kluczyka )Alme mam ponad 3 lata i co jakiś czas zamykanie z pilota sprawiało problemy Drugi pilot wogóle nie działał od początku Jestem zdecydowany założyć nową centralke z 2 sprawnymi pilotami :rolleyes: Wybrałem niedrogą na allegro Mam jeszcze wątpliwości czy to na pewno sterownik ktoś ma doświadczenia z montażem (WYMIANĄ ) sterownika

Proszę o sugestie

Jeśli centralny działa z kluczyka, a piloty nie chcą mimo ponownego kodowania działać, to pewnie padł sterownik od pilota, miałem ten sam problem i wymiana pomogła.

Dla pewności , sprawdziłbym sterownik od pilota który będzie podpięty do sterownika centralnego zamka i go spróbował zresetować ( zworka przy obudowie lub w środku ) jeśli nie ma to poszukaj i kup taki sam model, zaoszczędzisz sobie dłubania.

Gość SandałN

pilot jest dość wiekowy :mellow: Kupiłem dzisiaj uniwersalny sterownik na allegro Sprzedawca wysyła podobno schemat do danego modelu W moim wypadu almera hatchback 1,4Gx Chciałbym sam zamontować(wymienić)Może ktoś ma jakieś doświadczenia z tym związane

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...