Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[WP 12/P12] Problem z blokowaniem się drzwi

Gość symbiosis
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość symbiosis

Witam, Mam mały problem z blokowaniem się drzwi w mojej Primerce WP 12, mianowicie z centralnego jak i od środka przy każdorazowym zamknięciu się drzwi zamyka wszystkie z wyjątkiem pasażera - przód. Miał ktoś podobny problem ? WD 40 wtryskiwane w zamek niestety nic nie pomogło :( a uciążliwe jest zostawianie na wpół otwartego auta na osiedlu, co prawda alarm się uzbraja ale samochód jest cały czas otwarty.

Witam, Mam mały problem z blokowaniem się drzwi w mojej Primerce WP 12, mianowicie z centralnego jak i od środka przy każdorazowym zamknięciu się drzwi zamyka wszystkie z wyjątkiem pasażera - przód. Miał ktoś podobny problem ? WD 40 wtryskiwane w zamek niestety nic nie pomogło :( a uciążliwe jest zostawianie na wpół otwartego auta na osiedlu, co prawda alarm się uzbraja ale samochód jest cały czas otwarty.

Moze komputer centralki wariuje.

A mi cos sie robie ze np. otwieram samochod wsiadam i robi tak: trah trah trah :P wszystkie drzwi sie zamykaja i otwieraja pare razy,wkladam kluczyk i dopuki go nie przekrece to piszczy i potrafi tak pare razy podczas jazdy, dodam ze wymienialem sterownik centralnego bo blokowal wszystkie drzwi i nie dalo sie go odtworzyc obezwladnial te pupki,ale to w primerze p11 99r. a nie wiem jak to jest w primerze p12 :P

:P

Gość symbiosis

Mi się właśnie udało znaleźć awaryjne zamykanie drzwi (w instrukcji) przekręcając taki mały bolec z boku drzwi zaraz nad zamkiem i wszystko zaczęło jakoś działać, ciekawe tylko jak długo..;/

Może ci padają (jeśli dobrze się wysłowię) "rygle" zamykające drzwi. Z tego co czytałem o bezawaryjności tego modelu to lubią one zużyć się przedwcześnie, bo są wykonane z tworzywa, a nie jak powinny z metalu (taka niedogodna oszczędność Renault wprowadzona do P12).

• 1 miesiąc temu...

mianowicie z centralnego jak i od środka przy każdorazowym zamknięciu się drzwi zamyka wszystkie z wyjątkiem pasażera - przód.

Mam podobny problem tylko,że drzwi lewe nie są zamykane przezcentralny zamek . Z kluczyka zamka bez problemu .Też nie wiem czego to wina .

Moim zdaniem to cos w zamku zatrzymuje silniczek przy zamykaniu!! mam ten sam problem.U mnie nie zamykaja sie tylnie prawe drzwi, i jak próbuje zamknąć je tym pierdolnikiem z boku drzwi to na poczatku jest takie uczucie jak by sie cos w srodku zaczepilo i po użyciu troszke wiekszej sily idzie normalnie zamknac.

A mialem rozebrany ten zamek wczoraj i tylko przesmarowalem i myslalem ze bedzie dobrze a tu KLOPS

Pozdrawiam

Miałem to.

Wymiana siłownika pomogła.

Ten problem to ewidentny błąd konstruktorów Primery.

Mogę powiedzieć szczerze że to jest skandal. Auto jeszcze 10 lat nie ma a się drzwi nie zamkną .

Miałem to.

Wymiana siłownika pomogła.

Przyznam ,że jeszcze nie rozbierałem drzwi i zaglądałem do środka także nawet nie wiem jak taki siłownik wyląda .

Ale pytanie moje jest takie: Czy w Renault Laguna jest taki sam siłownik i czy będzie pasowal. Ma ktoś wiedzę na ten temat.?

Znajomy ma rozbitą Lagunę dlatego pytam .

Przyznam ,że jeszcze nie rozbierałem drzwi i zaglądałem do środka także nawet nie wiem jak taki siłownik wyląda .

Ale pytanie moje jest takie: Czy w Renault Laguna jest taki sam siłownik i czy będzie pasowal. Ma ktoś wiedzę na ten temat.?

Znajomy ma rozbitą Lagunę dlatego pytam .

Będę się musiał kolegia zapytać i popatrzyć do katalogu .