Gość cerber Opublikowano 7 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2005 Mysle że oprócz stwierdzenia małe pojemności istotniejszym jest to co dalej jest czyli - 16v ...." czyli dokładnie to co my mamy, a co do cieniasów, i innych dupowatych pojazdów to nie wiem czy one są 16v Pozdrawiam PS czuje się prawie jak na czacie a nie na forum , co napisze to za moment odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Piospy Opublikowano 8 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2005 hmmm - ja mam 1,6 16V - ale już kupiłem z gazem... aż muszę sobie poczytać - dlaczego się "kompletnie nie nadaje" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maciek78 Opublikowano 8 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2005 No więc ja jeżdże bardzo spokojnie, nie żyłuję na poszczególnych biegach i lubię sobie wrzucić na luz. Faktycznie może trzeba będzie przejechać się do serwisu i posprawdzać to i owo. I jeszcze kwestia jazdy poza miastem. Tu moje słońce "wypija" 6l/100, też przy spokojnej jeździe. Więc różnica jest spora. Ale ja przede wszystkim poruszam się w ruchu miejskim i z tą kwestią myślałem o gazie. Po przeczytaniu tego artykułu faktycznie odeszła mi ochota na zakładanie lpg, pojeżdżę sobie na benzynce, tym bardziej że ceny zaczynają opadać Pytasz się jak długo zamierzam jeździć - otóż mam zamiar do upadłego , a że samochód jest w bardzo dobrym stanie (to nie tylko moja opinia) to myślę, że jeszcze kilka lat pobędziemy razem. I jeszcze ważna kwestia, którą poruszył lowiec. Fakt, że gdybym miał lpg to decydował bym się na częstsze wyjazdy poza miasto, szczególnie w weekendy. Koszty wówczas nie są spore, w przeciwieństwie do rozrywki jaką możemy sobie zafundować. A tak zdażyło mi się już przeliczać koszty wyjazdu i rezygnowaliśmy z niego. No i jeszcze jedna kwestia, która mnie nurtuję. Otóż ja na 100% nie jestem pewien czy mam wtrysk czy gaźnik . Niby 2 kumpli stwierdziło, że wtrysk, ale w serwisie nissana, gość kładąc rękę na takim małym, okrągłym "pudełku" powiedział, że to gaźnik. Jedyne co mi przychodzi teraz do głowy to to, żeby pstryknąć temu fotkę i na forum rozwiać moje wątpliwości. Pozdrawiam Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cerber Opublikowano 8 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2005 To jest gaźnik http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=56422023 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Piospy Opublikowano 8 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2005 to ja poproszę dla porównania jeszcze zdjęcie wtrysku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jasin Opublikowano 8 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2005 ok to jeszcze ja mam pytanie jaka macie wewnetrzna srednice miksera w swoich zagazowanych sunny chodzi mi o wersje gaznikowe szczegolnie 1,4 ale i inne pozdrawiam Jasin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maciek78 Opublikowano 11 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2005 No i teraz mam miszmasz całkowity w głowie. Cerber, albo ktoś, kto posiada takowe, zapodaj jeszcze dla porównania zdjęcie wtrysku. Bo mi się wydaje (albo niemal jestem pewien), że mam taki silnik jak na zdjęciu (tylko przy tym to mój wygląda jak nowy 8) ). Może i nie byłoby sensacji, gdyby nie to, że samochód jest z 1995 r. A zakręcili mi w głowie kumple, którzy, niezależnie od siebie, stwierdzili, że to wtrysk. Jedyną osobą, która mówiła o gaźniku był mechanik w ASO Nissana. Help plizzzz Kurde, dlaczego zamiast ekonomii nie wybrałem zwykłej samochodówki???? Pozdrawiam Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Piospy Opublikowano 19 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2005 jednak mam gaźnik... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cerber Opublikowano 21 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2005 Gaźnik jeśli masz to obudowa filtra wygląda właśnie tak, innej opcji nie ma. Każdy inny wygląd obudowy filtra powietrza to na bank nie gaźnik. Na wtrysku wygląda tak http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C380139 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi