Gość marcinn Opublikowano 18 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2010 Witam forumowiczów, jestem tu świeży i po przeszukaniu wieeelu wątków nic się nie znalazło mi na temat rozrządu w Almerze n16 1,5 16v. Kupiłem 2 miesiące temu z podobno oryginalnym przebiegiem 80000km (wszystkie ślady użytkowania i rocznik na to wskazują) i nie wiem czy należy się bać o rozrząd... wiem, że jest łańcuch i pytanie ile można na tym pojeździć zakładając, że licznik mógłby być odrobine zaniżony. Jakie są koszty? Spotkał się ktoś z tym czy wszyscy jeżdżą te sugerowane 300tyś. Wole zapytać bo w poprzednim samochodzie pasek poszedł..;/ Dzięki za odpowiedz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal801 Opublikowano 18 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2010 Niemasz się co martwić z tymi łańcuchami jest tak że może paść przy 50 000 km a może 500 000 km tego nikt nie wie. Jak pada rozrząd to wyskakują odpowiednie kody błędów i są problemy z odpalaniem orza z wolnymi obrotami (falowanie obrotów) ale żeby w almerce zerwał się łańcuch i rozwalił silnik to nie słyszałem. Koszt wymiany rozrządu w aso to ok 3000 zl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herson Opublikowano 18 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2010 Marcinn, jesteś nowy, więc powinieneś przeczytać regulamin, przywitać się w odpowiednim dziale i skorzystać z wyszukiwarki. Temat zamykam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.