Gość telkontar75 Opublikowano 20 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2010 witam pojawia się u mnie sporo dymu w kabinie, który dostaje się przez wentylację. Prawdopodobnie wraz z dymem pojawia się para gdyż wszystkie szyby stają się wilgotne od środka. Jednocześnie zauważyłem szybki ubytek płynu w chłodnicy. Jaka może być tego przyczyna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawa Opublikowano 20 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2010 napisz jaki masz samochód, jaki model i jaki silnik! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość telkontar75 Opublikowano 20 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2010 primera p11 2.0TD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawa Opublikowano 20 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2010 na moje oko to do wymiany nagrzewnica bo nieszczelna i wentylator dmucha opary płynu na szybe. sprawdź czy nie masz jakiegoś wycieku z tych okolic. na zimnym silniku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friday71 Opublikowano 22 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2010 jakiego dymu ? reszta to nagrzewnica Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jurgenik Opublikowano 23 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2010 Niestety wygląda na nagrzewnicę. Sprawdź tapicerkę pod nogami pasażera czy nie przypomina bagienka. Paskudna robota i mało który mechanik się chce podjąć, albo śpiewa sobie 800 zł. Wygląda na to, że to po półośkach, wahaczach itp, to kolejna standardowa przypadłość Primer. Chwilowo możesz odpiąć te dwa węże podłączone do fajek nagrzewnicy w komorze silnika i połączyć je jakimś króćcem. Potem uzupełnic płyn i jeździć bezpiecznie dla głowicy i silnika, ale niestety bez ogrzewania - co o tej porze roku do przyjemności nie należy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.