michal15 Opublikowano 21 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2010 W moim Nissanie często słychać brzęczenie (zarówno na postoju jak i podczas jazdy) przy obrotach silnikach rzędu 1200-1300 obr/min). Wydaje mi się że dźwięk pochodzi z prawej strony przodu pojazdu. Co może być tego przyczyną? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik Opublikowano 21 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2010 witam po twoich opisie nie jest łatwo stwierdzic co moze brzeczec i jak moze brzeczec,co innego jakbym samochód miał na miejscu heheh i generalnie trudno jest okreslic taki mankament z tego co piszesz ze w tym przedziale obrotów to tak jakby cos wpadało w wibracje przy niskich obrotach, jesli masz mozliwosc wjedz na jakis kanał lub podnosnik i oblukaj w szczególnosci wydech i wszystko co jest z nim zwiazane ,blachy osłony itp,czesto lubia brzeczec,tylko musisz zatrudnic druga osobe do tego zeby trzymała zakres tych obrotow i zeby brzeczało,wtedy łatwiej wyczaic.pozdo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość franco Opublikowano 21 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2010 U mnie też z prawej strony z przodu słychać dźwięk, ale nie brzęczenie a bardziej ćwierkanie . Raczej nie ma związku z obrotami, ale słychać to tylko przy skręcie w lewo. Jeszcze nie zlokalizowałem źródła . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wladek0706 Opublikowano 21 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2010 U mnie też z prawej strony z przodu słychać dźwięk, ale nie brzęczenie a bardziej ćwierkanie . Raczej nie ma związku z obrotami, ale słychać to tylko przy skręcie w lewo. Jeszcze nie zlokalizowałem źródła . To "ćwierka" wentylator nawiewu. Rozbierz, wyczyść i popsikaj smarem silikonowym - ćwierkanie ustanie. Wiem, bo miałem identyczny problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość franco Opublikowano 21 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2010 I za to właśnie lubię forum . Pisząc post nie bardzo wierzyłem, że komuś też ćwierkało . A tu proszę, natychmiastowa odpowiedź. Dzięki, Władziu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wladek0706 Opublikowano 21 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2010 I za to właśnie lubię forum . Pisząc post nie bardzo wierzyłem, że komuś też ćwierkało . A tu proszę, natychmiastowa odpowiedź. Dzięki, Władziu . Heh. Nie ma za co. Ja również dowiedziałem się właśnie od ludzi z forum co tam "ćwierkało". Rozebrałem schowek, osłonki, zdjąłem osłonę z wentylatora, wyczyściłem i było OK do zeszłego piątku.... ...bo w zeszły piątek sprzedałem swoje WP11.144 jednemu z naszych forumowych kolegów. Pozdrawiam użytkownika yah00, bo teraz on śmiga moim "Rosomakiem". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.