Gość conan_librarian Opublikowano 22 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2010 Od kilku dni coraz bardziej coś mi szoruje w tylnym kole przy hamowaniu (bębny). Pogoniłem kilka razy furę a potem dość mocno hamowałem bo myślałem że coś zardzewiało ale nadal szoruje. Co to może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jacek_178 Opublikowano 22 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2010 Od kilku dni coraz bardziej coś mi szoruje w tylnym kole przy hamowaniu (bębny). Pogoniłem kilka razy furę a potem dość mocno hamowałem bo myślałem że coś zardzewiało ale nadal szoruje. Co to może być? moze zdarta szczeka??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zielony258 Opublikowano 22 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2010 jak bębny są to c hyba okładziny do wymiany.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Świecianin Opublikowano 22 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2010 na moje to okładziny ale jeśli tak to zastanowiłbym się nad wymianą bębnów no chyba że nie trzeba - przy wymianie kompletu masz spokój na długi czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość conan_librarian Opublikowano 23 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2010 A jaka jest żywotność bębnów? Mam już przejechane 210 tys i może rzeczywiście czas na wymianę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Świecianin Opublikowano 23 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2010 A jaka jest żywotność bębnów? Mam już przejechane 210 tys i może rzeczywiście czas na wymianę. trzeba zobaczyć czy nie ma dużych rantów pomierzyć wszystko jak kwalifikują się do wymiany to nie ma na co czekać jeden wydatek i problem z głowy aha i nie baw się w przetaczanie szkoda roboty nowe to nowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Markus6 Opublikowano 24 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2010 Ja mam podobnie, sprawdzałem szczęki i maja jeszcze dużo okładziny, w lecie zeszlifowałem szlifierką rant w bębnach bo popiskiwały hamulce i przeszło w miarę, a w zimie szorują przy hamowaniu. Przeważnie po kilku hamowaniach i rozgrzaniu ustępuje szorowanie. Ostatnio zauważyłem tak jakby pulsacyjnie tył hamował tak jakby się tłoczek zacinał, ni wiem co to może być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość conan_librarian Opublikowano 26 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2010 Chyba jednak to był fałszywy alarm - już miałem jechać do mechanika ale nagle samo przestało szorować i już ładnie hamuje. Podejrzewam że do środka musiał dostać się jakiś fragment jezdni bo ostatnio sporo w niej ubytków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rudy89 Opublikowano 26 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2010 Ja mam podobnie, sprawdzałem szczęki i maja jeszcze dużo okładziny, w lecie zeszlifowałem szlifierką rant w bębnach bo popiskiwały hamulce i przeszło w miarę, a w zimie szorują przy hamowaniu. Przeważnie po kilku hamowaniach i rozgrzaniu ustępuje szorowanie. Ostatnio zauważyłem tak jakby pulsacyjnie tył hamował tak jakby się tłoczek zacinał, ni wiem co to może być. Mam podobnie w Y10. Objawy na zimnych hamulcach przy mocnym hamowaniu. Może to owalne bębny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mangus Opublikowano 4 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2010 Chyba jednak to był fałszywy alarm - już miałem jechać do mechanika ale nagle samo przestało szorować i już ładnie hamuje. Podejrzewam że do środka musiał dostać się jakiś fragment jezdni bo ostatnio sporo w niej ubytków tak też mi się dzieje jak wóz długo stoi i poprostu bębny i tarcze są wilgotne.inna rzecz że tylnie bębny mam do wymiany bo są już dorżnięte.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość radomek Opublikowano 4 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2010 teraz po zimie to moze byc wina soli z drog, ktora zalega na hamulcach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Markus6 Opublikowano 16 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2010 No powiem wam że ostatnio jak się troszkę ociepliło to ustały te objawy i jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi