Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N15] końcówka wydechu

Gość Tricu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam która końcówka na tłumik będzie pasować do n15 almerki 99r. 1.4 16v.

http://www.moto.allegro.pl/item925082213_koncowka_tlumika_ulter_z_dyfuzorem_basowa_nowy.html

http://www.moto.allegro.pl/item925145284_koncowka_tlumika_ulter_z_dyfuzorem_basowa_nowy.html

Nie bardzo wiem jaka szerkość i długość ma standardowe zakończenie tłumika w15n na którą nakłada się tą końcówke.

Pomoże ktoś?

Pozdrawiam

pierwsza koncowka ma za mala srednice montazowa. u mnie w n15 2.0d srenica ma gdzies miedzy 50-55mm. do tego musisz tez zwrocic uwage na to, ze w hatchbackach rura jest dosyc krotka i nakladka moze byc na nia za dluga. ja bym wzial te druga jesli chodzi o wymiary (chociaz tez moze miec troche za mala srednice i haki mocujace moga sie nie zmiescic, pozotaje spawanie albo opaska sciskajaca) pewnie tez trzeba bedzie skrocic rurke, ale to najlepiej obaczysz jak porownasz wszystkie wymiary

Gość johnny_21_fingaz

Kolego @estampida, mam pytanie.

Otóż na wiosnę sam szukam takowej końcówki do mojej Almery 2.0d 99 rok sedan i zastanawiam się nad końcówką co by ładnie autko wyglądało. Czy taka jak podał autor tematu z drugiego linka się nada? Zależy mi na bezinwazyjnym montażu, najlepiej na śrubę, ale nie wiem czy takie rozwiązanie się sprawdzi. Czy może mógłbyś coś polecić? Szukam właśnie pod taką modłę jaką podał autor czyli pojedyncza, przyzwoicie się prezentująca, wydaje mi się, że Ulter jako firma daje rady?

generalnie te koncowki mocuje sie za pomoca srub, chyba 12. sa tam takie zęby, ktore przy wkrecaniu sruby zaciskaja sie na rurze. sam ostatnio cos takiego kupilem, ale musze przerobic. jesli chodzi o wymiary to trzeba pamietac zeby wziac poprawke na te zęby wiec najlepiej jakby srednica montazowa byla co najmniej o jakies 5 mm wieksza. do tego dochodzi dlugosc takiej koncowki. przymierzalem taka kocowke do mazdy 626 w sedanie i wygladala bardzo fajnie (tam rura jest dosyc dluga wiec nie trzeba sie martwic ze kupiona koncowka okaze sie za dluga). w sumie jesli wymiary dobierzemy odpowiednie to cala zabawa ograniczy sie do przykrecenia koncowki i ewentualnym skroceniu rury, zeby nie wystawala z koncowki, ale to jest pol minuty roboty szlifierka lub 2 brzeszczotem;]

jesli chodzi o marke, to ja kupowalem od takiego goscia na allegro, ktory robi takie koncowki recznie i calkiem ladnie wychodzi mu to. mial nick dehstyl

Dodam od siebie że przykręcanie na te zęby nie wygląda zbyt ciekawie. U mnie w 3 drzwiowym hatchbacku wszystko było widać patrząc od tyłu pod zderzakiem. Stanęło na tym że dałem jednego blachowkręta od spodu łapiąc nową końcówkę do seryjnej ;) Dodatkowo musiałem skrócić tą seryjną bo było ją widać w tej nowej... W podpisie mam linka do prezentacjji mojej Almery i tam co nieco widać jak to wygląda. PS Końcówka jakaś noname z giełdy ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...