Gość darekjurek Opublikowano 22 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2010 Świeci mi się od pewnego czasu Check. Zwierałem dwa skrajne górne prawe piny w gnieździe 14 pinowym. Robiłem to przy włączonym zapłonie , zwarcie przez parę sekund i lampka nie zamigała, ale dalej tak samo świeciła. Z pół roku temu udało mi się odczytać Błąd ustawnika. Po naprawie ustawnika lampka nie świeciła. Teraz brak odczytu. Co może być przyczyną ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość franco Opublikowano 23 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2010 U mnie jest dokładnie to samo. Przed naprawą nastawnika mogłem diagnozować, a po niej nie. A lampka świeci.Wieczorem odpiąłem akku. Zobaczymy rano może się zresetuje i uda się odczytać błędy, jeśli będą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and_pec Opublikowano 24 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2010 Zaraz zaraz Jakie to silniki (benzyna, diesel) i gniazda(OBD1 czy 2) Inaczej diagnozujr się diesla a inaczej benzynę i inaczej w OBD1 i 2 Do diesla są instrukcje przy kodach błędów, dla benzyny z OBD1 w "zrób to sam" Ok już załapałem po tum USTAWNIKU że to diesel Mógłbyś zaznaczyć to w profilu Pewnie żle zwierasz. Spinacz ma siedzieć pewnie.Jeśli pomimo tego nie można wywołać kodów to masz uszkodzone gniazdo. Jak nie ma błędów to powinno wymigać 55 PS Nastawnik nie ustawnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość franco Opublikowano 24 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2010 No i d*pa blada. Rano podłączyłem akumulator i nic. Myślałem o tym, że może gniazdo uszkodzone, ale w takim raziedlaczego niedawno mogłem zczytać błędy a teraz nie. (Może myszy zalęgły mi się pod kokpitem?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.